Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UNPR - Luni, 13 August 2012

ro

13 Aug, 2012 17:28 1116 Marime text

Conducerea Uniunii Naționale pentru Progresul României a avut luni, 13 august 2012, o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internațional, ai Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale. Din partea UNPR au participat la discuții vicepreședinții Valeriu Steriu, Laurențiu Chirvăsuță și Maria Barna, precum și trezorierul UNPR Răzvan Țurea.

Delegația UNPR și-a exprimat susținerea pentru scrisoarea de angajament în ceea ce priveşte reformele structurale, acordarea următorelor tranşe de împrumut şi perspectiva unui nou acord cu FMI în 2013. De asemenea, reprezentanții progresiști și-au declarat sprijinul pentru privatizarea întreprinderilor care înregistrează pierderi.

Cele două părți au discutat și despre propunerea legislativă a UNPR privind taxarea marilor averi, care are acordul forurilor internaționale și care a fost respinsă de Parlament în luna iunie. "Am găsit o deschidere la FMI privind proiectul care vizează taxarea marilor averi. Vom trimite o copie a proiectului care a fost discutat în iunie în Parlament, în dorinţa de a-l îmbunătăţi cu experţii FMI, deoarece considerăm că acesta poate fi o soluţie de a genera venituri în următorii ani astfel încât proiectele sociale importante să poată continua. Este o metodă din ce în ce mai discutată şi în Vest şi în SUA şi poate fi o soluţie de găsi resurse pentru buget", a declarat Valeriu Steriu.

Reprezentanții instituțiilor financiare internaționale și-au exprimat aprecierea față de intenţia Guvernului de a promova proiectele cu facilităţi pentru angajarea tinerilor şi a persoanelor peste 55 de ani.

Un alt subiect al discuțiilor a fost TVA pentru alimente, delegația UNPR considerând că este necesară efectuarea tuturor simulărilor posibile pentru ca proiect să poată fi luat în considerare în 2013.

"Vom avea o corespondenţă cu reprezentanţii FMI pentru îmbunătăţirea proiectelor pe care dorim să le promovăm din septembrie în Parlament", a precizat vicepreședintele UNPR Valeriu Steriu.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii