Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa deputat Florin GHEORGHE - 15 septembrie 2015

ro

15 Sep, 2015 09:15 1663 Marime text
Ref.  Cinci dintre proiectele legislative ale deputatului Florin GHEORGHE pentru sesiunea de toamnă a Camerei Deputaţilor
 
Aşa cum a procedat la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, deputatul UNPR Florin GHEORGHE îi informează pe cetăţeni asupra iniţiativelor legislative pe care le va depune în în următoarele zile: „Am încercat ca în această vară să pun cap la cap mai multe probleme din societate şi economie, pe care fie le-am sesizat eu, ca simplu cetăţean, fie mi-au fost sesizate de către cetăţeni. Voi depune, aşadar, săptămâna aceasta, cinci iniţiative legislative prin care propun următoarele:

1 Propunere legislativă privind asigurarea unor termene rezonabile de garanţie pentru lucrările noi de infrastructură realizate din bani publici. Propun, astfel, ca garanţia pentru lucrările publice să nu poată fi mai mică de 60 de luni de la terminarea lucrărilor. Remedierea defectelor apărute în perioada de garanţie să se facă exclusiv pe cheltuiala executantului. Argumentul principal al acestei iniţiative îl reprezintă faptul că majoritatea lucrărilor publice - străzi, autostrăzi, parcuri, şcoli şi spitale - se deteriorează la mai puţin de 1 an de la darea în folosinţă sau chiar la câteva luni. Se urmăreşte creşterea calităţii în construcţii şi creşterea responsabilităţii constructorilor, care trebuie să utilizeze materiale de calitate superioară.

2. Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, prin care se propune ca şedinţele consiliului local în care se adoptă hotărâri să fie înregistrate video. De asemenea, ordinea de zi a şedinţelor CL să fie făcută publică prin mai multe mijloace de comunicare (inclusiv Internet) cu cel puţin 48 de ore înaintea şedinţei şi aceasta să nu poată fi modificată. În absenţa celor două condiţii (înregistrare video şi mediatizarea ordinii de zi) se propune sancţiunea nulităţii de drept a deciziilor luate în cadrul C.L. Propunerea doreşte o mai mare transparenţă a deciziilor la nivelul consiliilor locale. Multe decizii şi HCL-uri sunt adoptate fără dezbateri, unii consilieri neagă că le-ar fi susţinut, deşi au votat pentru. Cetăţenii, cei care aleg reprezentanţii în consiliile locale, au dreptul să cunoască cum votează şi ce votează aleşii lor în cadrul consiliului local.

3. Propunere legislativă pentru stimularea acvaculturii marine. România are marele avantaj de a se situa pe o lungime importantă a ţărmului Mării Negre. Din nefericire, cadrul legislativ actual nu a clarificat şi nu a stimulat acvacultura marină, care ar aduce beneficii uriaşe atât pentru industria de profil românească, dar şi pentru turism. Propun o modalitate simplificată de stimulare a celor care doresc să dezvolte acvacultura marină (modalitate pe care o utilizează cu succes mai multe state membre UE: Italia, Franţa, Grecia).

4. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Propunerea vizează un stimulent diferenţiat pentru angajarea şefilor de promoţie, absolvenţi ai învăţământului din România. Pentru că şomajul în rândul tinerilor este cel mai ridicat şi elitele sunt primele care iau calea străinătăţii, se doreşte ca cei care au performat în liceu sau facultate să beneficieze de un stimul superior, stimul destinat angajatorului – administraţie publică sau angajator privat.

5. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 684 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Modificarea legii în sensul în care persoana afectată să poată cere contra-expertiză pentru malpraxis şi în alte state din Uniunea Europeană. Ştim cu toţii că, în România, pacientul este mereu vinovat, chiar dacă a fost tratat pentru altă boală, chiar dacă personalul medical a fost superficial, neglijent sau nu a respectat procedurile. Câţi copii au murit din culpă medicală numai în 2015? Pentru că rapoartele comisiilor de malpraxis scot întotdeauna basma curată personalul medical şi vinovat pacientul, ar fi bine ca cei afectaţi să se poată adresa şi unei comisii obiective din unul din statele UE.

Acestea sunt doar cinci dintre iniţiativele mele pentru sesiunea de toamnă a Camerei Deputaţilor. Pe parcursul dezbaterii lor o să am mai multe consultări publice cu actorii instituţionali implicaţi, pentru a crea, sper eu, o legislaţie mai clară şi în avantajul cetăţeanului” a mai adăugat Florin GHEORGHE, deputat UNPR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii