Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comportamentul lui Kover Laszlo este o sfidare la adresa instituțiilor naționale

ro

06 Jun, 2012 18:14 1101 Marime text

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) își reia apelul ferm către Kover Laszlo, președintele Parlamentului Ungariei, pentru respectarea strictă a uzanțelor diplomatice care guvernează relația dintre țările noastre.

În acest spirit, al protejării parteneriatului româno-ungar, îi solicităm domnului Kover Laszlo să renunţe cu maximă urgență la discursul electoral provocator şi instigator din ultimele zile și să se reînscrie în limitele normale şi instituționale specifice funcției pe care o ocupă. În caz contrar, UNPR va adresea Guvernului României o solicitare categorică, lipsită de orice echivoc, pentru adoptarea unui răspuns hotărât și definitiv în raport cu declarațiile și comportamentul afișat de domnul Kover Laszlo pe teritoriul țării noastre.

Este inacceptabilă ignorarea şi sfidarea de către reprezentantul Parlamentului Ungariei a tuturor semnalelor venite de la cel mai înalt nivel al statului român. Această atitudine nu poate avea altă intrepretare decât aceea a unui gest de ostentativ de sfidare a autorităților române și, pe cale de consecinţă, o insultă la adresa instituților naţionale.

În egală măsură, comportamentul recent al domnului Kover Laszlo nu lasă loc altei interpretări decât aceea că domnia sa urmărește cu premediatare producerea unui incident diplomatic de primă linie în relațiile României cu Ungaria. Ori, din punctul de vedere al UNPR, este impardonabil ca un singur om să genereze tensiuni inutile în relația dintre cele două ţări. De asemenea, este impardonabil ca palmaresul relațiilor României și Ungariei să înregistreze o pată neagră din cauza unui om care nu a avut nicio contribuție la consolidarea vecinătății dintre statele noastre. Domnul Kover Laszlo nu are nici dreptul și nici căderea să strice ceea ce nu el a clădit și nici să pună în pericol eforturile unei generații de politicieni români și maghiari, deopotrivă, care au muncit în serviciul celor două națiuni.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii