Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea “Ovidius” din Constanța în cadrul proiectului Smart SRout

ro

25 Mar, 2015 10:56 839 Marime text
Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, se alătură consorțiului European constituit pentru inițierea proiectului Smart SRout, ce va fi depus în cadrul programului Horizon 2020, programul cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

Consorțiul are ca lider ELCA Informatique SA din Elveția și propune dezvoltarea și implementarea la scară largă a unor soluții inovative integrate în domeniile energie, transport și tehnologii informatice și de telecomunicații, pentru orașe costiere din țări precum Spania, Cipru, Italia, Portugalia și Israel.

Proiectul pornește de la două concepte noi, de orașe far (Lighthouse cities) și orașe replică (Follower cities): orașele far sunt cele care elaborează și testează soluții moderne, sustenabile pentru dezvoltarea localităților periferice, iar orașele replică pun în aplicare soluțiile de succes prin intermediul unor planuri de dezvoltare ce vor fi inițiate în cadrul proiectului.

Primăria municipiului Constanța își asumă sarcina de a implementa ideile inovatoare ale proiectului, urmând să adopte acele soluții ce corespund specificului orașului. La desfășurarea proiectului va participa și Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța prin specialiști precum Lucia Melnic, Constantin Ilie și Cosmin Bucur. Printre preocupărilor lor se află găsirea de soluții privind alimentarea cu energie folosind surse regenerabile, încărcarea bateriilor mașinilor electrice ale viitorului, sistemele de telecomunicații metropolitane etc.

Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,
24 martie 2015
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii