Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozionul national „La inceput era cuvantul”

ro

17 May, 2012 18:46 850 Marime text

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius" din Constanța și Academia Română - Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru" organizează, în zilele de 17 și 18 mai, a IV-a ediție a Simpozionului Național „Constantin Noica", intitulat „La început era Cuvântul". Lucrările se desfășoară în sala de conferințe a Hotelului „Bulevard" din Constanța.

Astăzi, 17 mai, în deschiderea simpozionului, au luat cuvântul rectorul Universității „Ovidius" din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, academicianului Alexandru Surdu, directorul Institutului „Constantin Rădulescu-Motru" al Academiei Române, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă - conf.univ.dr. Bogdan Moise și prodecanul Facultății, pr.lect.univ.dr. Dănuț Popovici.

Programul simpozionului este amplu, iar printre personalitățile care expun lucrări în legătură cu tematica aleasă se numără prof.univ.dr.pr. Vasile Nechita - „Rostirea despre frumos și frumusețea sfințeniei", acad. Teodor Dima - „Constantin Noica și principiile logice", prof.univ.dr. Ion Dur - „Dreapta numire a lucrurilor", prof.univ.dr. Angela Botez - „Noica - de la ontologie la filosofia limbajului", prof.univ.dr. Mihai D. Vasile - „Cuvântul și rostirea la Constantin Noica".

Lucrările simpozionului au avut în centrul atenției probleme de comunicare și cuminecare, contribuind, totodată, la creșterea interesului pentru opera filosofică a lui Constantin Noica, pentru o mai bună cunoaștere a acesteia.

Biroul de promovare şi relaţii publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii