Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof.univ.dr. Mihai Coman, Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța 03 Martie 2015

ro

03 Mar, 2015 17:16 1152 Marime text
La propunerea Facultății de Litere, Specializarea Jurnalism, Senatul acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța prof. univ.dr. Mihai Coman pentru contribuții remarcabile aduse în domeniul Științelor Comunicării.

Profesorul universitar Mihai Coman este o personalitate marcantă a comunității academice din România, cu contribuții recunoscute la nivel internațional. Este șeful școlii doctorale din cadrul Facultății de Jurnalism si Științele Comunicării - Universitatea din București, fondatorul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării după 1989, primul coordonator de doctorat în știintele comunicării, creator și coordonator al colecției Media a editurii Polirom (peste 55 de volume publicate din 1997). A subliniat constant relația dintre informație, cunoaștere și construcția de sens actual în societatea românească și europeană în contextul schimbărilor profunde generate de revoluția digitală și rețelele naționale și globale de cunoaștere. Profesorul Coman a avut și continuă să aibă o contribuție recunoscută la nivel doctoral prin arhitecturarea programelor și standardelor de calitate pentru educația specialiștilor în științele comunicării. Prin numeroase intervenții publice și academice, prin  calitatea de director și membru al unor comisii științifice și de evaluare academică,  și mai ales printr-un număr impresionant de studii, articole,volume, proiecte de cercetare și participare în grupuri de cercetare transnaționale, a instituționalizat cognitiv și social științele comunicării în spațiul românesc.

Titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea „Ovidius” este o recunoaștere a meritelor sale deosebite în dezvoltarea și internaționalizarea învățământului universitar românesc în domeniul științelor comunicării.

Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc sâmbătă, 7 martie,  ora 11.00, la Sala Senatului (Campusul Universitar, Aleea Universității nr.1, etaj1). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii