Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Colocviu de Matematică Româno-Turc

ro

11 Oct, 2015 10:56 1793 Marime text
În premieră absolută, Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Facultatea de Matematică și Informatică, este organizator și gazdă a Primului Colocviu de Matematică Româno – Turc, „The First Romanian-Turkish Mathematics Colloquium”. Organizat în colaborare cu Universitatea Galatasaray, din Turcia, și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, cu sprijinul Centrului Cultural Yunus Emre Constanța, a Asociației Saladin Agiacai, a Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea și Hotel Aurora Mamaia, evenimentul se va desfășura în perioada 14 – 18 octombrie a.c. și cuprinde mai multe acțiuni importante.
La colocviul de matematică (deschidere oficială joi, 15 octombrie, ora 9.00, sala E8, sediul UOC din Bdul Mamaia nr. 124) și-au anunțat participarea cadre didactice universitare de la Universitățile Galatasaray din Istanbul, METU (Middle East Technical University-Orta Dogu Tehnik Universitesi) din Ankara, Sabanci (Istanbul), Yeditepe (Istanbul), Bogaziçi University (Istanbul), Universitățile București, „Ovidius” (Constanța), „Dunărea de Jos” (Galați), Universitatea Politehnica București, Universitatea Europei de Sud-Est Lumina (București), Universitatea Maritimă Constanța, precum și cercetători de la Institutul de Matematică al Academiei Române, Korea Advanced Institute of Science and Technology Daejeon, Korea, Max Planck Institute for Mathematics in the Sciences din Germania și Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române.
Temele principale ale colocviului vizează subiecte actuale de cercetare din domeniul matematicii pure (geometrie algebrică, teoria numerelor, topologie, algebra comutativă, analiza matematică, geometrie diferențială) și cel al matematicii aplicate.
Un alt punct al evenimentului organizat în premieră la Constanța este show-ul culinar „Turkish Culinar Show”, realizat de Centrul Cultural Yunus Emre Constanța în colaborare cu Asociația Saladin Agiacai și Hotel Aurora Mamaia, în cadrul caruia vor fi degustate preparate tradițional turcești realizate de doi bucatări din Turcia care vin special pentru acest show culinar.
Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța va oferi o seară românească invitaților de peste hotare, iar în ultima zi a evenimentului se va desfășura o excursie la cele mai importante puncte arheologice și religioase ale Dobrogei.
Organizatoriii evenimentului sunt: Excelența Sa Ali BOZCALIŞKAN, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, lect.univ.dr. Denis IBADULA, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UOC, prof.univ.dr. Constantin POPA, prorector Cercetare și Informatizare din cadrul UOC, prof.univ.dr. Muhammed ULUDAĞ, Universitatea Galatasaray Istanbul, prof.univ.dr. Ağacık ZAFER, American University of the Middle East, Kuwait.
Toate detaliile privind desfășurarea colocviului, la adresa: http://math.univ-ovidius.ro/Workshop/2015/RTMC/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii