Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi competenţe pentru noi locuri de muncă în domeniul ingineriei mecanice

ro

04 May, 2015 16:49 1064 Marime text
Universitatea „Ovidius” din Constanţa, prin Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, a desfăşurat marți, 28 aprilie a.c.,o nouă Reuniune informală INFOStud, cu titlul „Noi competenţe pentru noi locuri de muncă în domeniul ingineriei mecanice”, în cadrul proiectului POSDRU „Proiectează-ţi cariera!”, contract POSDRU/161/2.1/G/136624, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea tranziției a 360 de studenți din Regiunea Sud-Est, respectiv a 180 de studenţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanța, spre piața forţei de muncă, facilitând integrarea lor în societatea românească, în calitate de membri productivi ai acesteia.
Proiectul se adresează studenților, masteranzilor și absolvenţilor Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, aflaţi atât în etapa tranziției de la școală la viața activă, cât și celor aflaţi în etapa construirii carierei profesionale.
Agenda întâlnirii Reuniunii informale INFOStud a cuprins prezentarea generală cu privire la obiectivele generale şi obiectivele specifice ale proiectului „Proiectează-ţi cariera!”, informarea participanţilor cu privire la activităţile derulate în cadrul proiectului, precum şi importanţa consilierii şi orientării profesionale în vederea construirii unei cariere de succes în domeniul ingineriei mecanice.
Discuţiile cu privire la parteneriatele de practică și convenţiile de practică în cadrul proiectului „Proiectează-ţi cariera!” s-au derulat în prezenţa a doi potenţiali parteneri ai Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, certificându-se astfel sustenabilitatea proiectului: SC RIG SERVICE SA Constanța şi SC ARGENTA SA Constanţa. Reprezentanţii acestor companii au vorbit, într-un mod inedit şi atractiv, despre activitatea societăţilor şi au finalizat întrunirea prin simularea unui interviu de angajare, moment urmat de numeroase întrebări ale participanţilor și discuţii pe tema stagiilor de practică şi importanţa consilierii şi orientării profesionale.
Reuniunea INFOstud, dedicată în această lună domeniului Ingineriei Mecanice, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, a prezentat informaţii legate de corelarea abilităţilor şi competenţelor profesionale și  transversale dobândite în studiile universitare şi postuniversitare cu cerinţele angajatorilor, în sensul unei bune planificări privind dezvoltarea personală în carieră. Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă (FIMIM), pregăteşte specialişti în domeniul logisticii industriale, autovehiculelor rutiere, utilajelor, instalaţiilor, sistemelor şi echipamentelor portuare, navale şi marine.
SC RIG SERVICE SA are aprox. 500 de specialiști, care asigură întreaga gamă de servicii de specialitate specifice domeniului de operare, mentenanță și reparații curente la platformele maritime de producție și foraj, precum și la instalațiile tehnologice de producție de la țărm, a stațiilor de procesare, stocare și distribuție a țițeiului și gazelor naturale etc. Toate acestea, prin utilizarea unor laboratoare și sisteme de diagnoză performante bazate pe conceptul mentenanței predictive. Pentru coordonarea - gestionarea mentenanței, RIG SERVICE s-a bazat pe ideea implementării sistemului integrat prin deţinerea unui Know-howᶦ-ul pentru monitorizarea echipamentelor, a parametrilor de funcționare (presiune, temperatură, vibrații etc.) și utilizarea unor softwari suport specializate.
SC ARGENTA SA este o societate comercială cu capital integral privat, cu sediul firmei şi baza de producţie industrială în Năvodari; are o suprafață de 11500 m2, dintre care 4000 m2 sunt amenajați în spații pentru depozitare, lucrări auxiliare și un număr de peste 200 de specialiști angajați. ARGENTA SA își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor - montaj, fiind specializată în execuția lucrărilor de montaj şi reparații utilaje, conducte tehnologice şi magistrale transport fluide, montaj rezervoare cilindrice şi sferice, montaj centrale termice, conducte de alimentare cu apă şi agent termic, conducte de distribuție şi instalații de utilizare gaze naturale, fabricație şi montaj structuri metalice. Pentru realizarea de lucrări de cea mai bună calitate, pentru satisfacerea necesităților clienților şi pentru respectarea cerințelor legale de reglementare, ARGENTA SA utilizează personal autorizat, atestat şi instruit corespunzător nivelului şi gradului de complexitate cerut, un laborator de examinări nedistructive, autorizat corespunzător şi dotat cu dispozitive de măsurare şi monitorizare, echipamente şi accesorii la nivelul tehnicii şi cerințelor actuale. Sistemul de management integrat elaborat, implementat şi certificat asigură atât creşterea eficienței economice şi a calității, a competitivității în general, cât şi a prezervării vieții şi integrității lucrătorilor, protecției mediului înconjurător, creşterii generale a calității vieții.
Prezentarea societăților, precum și simularea interviului de angajare în cadrul acestora au condus la creșterea potenţialului accesării unui loc de muncă în concordanţă cu propriile aspiraţii şi nivelul de pregătire, și reprezintă o nouă metodă ce creşte flexibilitatea şi dinamismul în abordarea unoi noi proiecte ale carierei personale.
Reuniunea INFOstud derulată a fost un real succes partenerial tripartit: Univesitate - Student/Masterand/Absolvent - Angajator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii