Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lector univ. dr. Constantin Anechitoae din cadrul Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie a participat la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Internaţionale

ro

27 Feb, 2012 17:47 874 Marime text

Comunicat de presă

Lector univ. dr. Constantin Anechitoae din cadrul Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie a însoţit o delegaţie a studenţilor acestei facultăţi, care a participat, recent, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Internaţionale, organizate de Universitatea Naţională Maritimă din Odessa – Ucraina, în data de 17 februarie 2012.
La deschiderea oficială a lucrărilor sesiunii, printre invitaţii care au luat cuvântul a fost şi lect. dr. Constantin Anechitoae, care a apreciat importanţa rezultatelor obţinute în urma semnării de către Rectorul Universităţii Naţionale Maritime din Odessa, prof.dr. Morozova Iryna Vladimirovna şi Rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină, în 2010, a protocolului de colaborare dintre cele două universităţi. „Scopul acestei manifestări ştiinţifice internaţionale confirmă şi pune în evidenţă importanţa cercetării studenţeşti, punerea în valoare şi în practică a proiectelor inovatoare, apropierea cercetării studenţeşti de standardele internaţionale”.
Participarea studenţilor a fost o experienţă extrem de utilă în contextul competiţiei existente pe piaţa muncii internaţionale, a schimbului de cunoştinţe juridice aplicabile domeniului şi stimularea cercetării ştiinţifice. În cadrul acestor manifestări ştiinţifice internaţionale,  capacitatea de a expune eficient idei şi concluzii în faţa unui public este vitală pentru orice universitate. La finalul evenimentul, studenţii români au primit apreciere din partea organizatorilor iar Liga studenţilor din Universitatea din Odessa i-a invitat la o petrecere organizată în cinstea lor.
Lucrările ştiinţifice ale studenţilor participanţi din partea Universităţii Ovidius şi comunicarea ştiinţifică a lect. univ. dr. Constantin Anechitoae, prezentată în deschiderea lucrărilor, au fost publicate în lucrările Conferinţei.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
27 februarie 2012

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii