Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnirea prof.univ.dr.Danut Tiberius Epure cu profesorii de la Facultatea de Psihologie

ro

09 Feb, 2012 23:36 953 Marime text

Prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi candidatul cotat cu cele mai mari şanse pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Ovidius" din Constanţa, continuă seria întâlnirilor cu colectivele fiecărei facultăţi în parte, acesta bifând astăzi, 9 februarie 2012, în agenda sa de campanie, întrevederea cu cadrele didactice de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Până acum candidatul a reuşit să organizeze nu mai puţin de 11 astfel de întâlniri oficiale, pe parcursul cărora a descoperit nevoile şi aşteptărilor a peste jumătate dintre cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în Universitatea „Ovidius" din Constanţa. Mai mult, Dănuţ Tiberius Epure s-a familiarizat cu problemele specifice şi, colaborând cu colectivele fiecărei facultăţi în parte, a identificat posibile soluţii şi a întocmit liste de priorităţi.

Prezenţa a fost numeroasă, iar planul managerial, explicat în întregime de candidat, a fost deosebit de apreciat de cei din sală. Interesate de orientarea spre performanţă, dar şi de realizările din ultima vreme ale prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure, cadrele didactice i-au cerut acestuia să extrapoleze managementul eficient pe care l-a implementat în Facultatea de Ştiinţe Economice, la nivelul întregii universităţi.

Unul dintre profesorii prezenţi l-a felicitat pe decan pentru opţiunea sa de a candida la funcţia de rector, totodată, explicându-i că se identifică perfect cu portretul unui viitor rector: tânăr, eficient, ambiţios, bun manager.

Cât despre neajunsurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, principalele probleme apar pe fondul bazei materiale insuficiente, la fel ca şi în cazul majorităţii facultăţilor. În acest sens, s-a discutat pe marginea posibilităţii creşterii veniturilor departamentelor, dar şi ale cadrelor didactice prin realizarea de proiecte şi contracte de cercetare. Tot în cadrul întâlnirii, s-au stabilit mijloace prin care poate fi încurajată cooperarea dintre facultăţi şi s-a dezbătut pe marginea posibilităţii ca editura universităţii să asigure publicarea gratuită a lucrărilor semnate de cadre didactice.

Întrucât toate cele patru specializări ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei au fost clasificate în categoria B, în urma ierarhizării realizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în cadrul fiecăreia dintre ele se pot organiza programe de formare continuă pentru cadre didactice. Prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure i-a asigurat pe membrii colectivului de susţinerea sa în cazul în care vor întreprinde un asemenea demers, explicându-le în acelaşi timp valoarea beneficiilor.

În finalul întâlnirii, cadrele didactice i-au urat succes candidatului, fiind surprinse atât de calitatea discuţiilor, cât şi de programul său managerial, asigurându-l, totodată, de întreaga lor susţinere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii