Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„EGALE PE PIAŢA MUNCII, EGALE ÎN AFACERI”.

ro

03 Sep, 2015 15:46 1086 Marime text
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, în parteneriat cu
UNIVERSITATEA OVIDIUS DIN CONSTANȚA
și SC FIGHT FOR EDUCATION CRAIOVA,
implementeaza Proiectul Strategic POSDRU/144/6.3/S/131853
„EGALE PE PIAŢA MUNCII, EGALE ÎN AFACERI”.
 
In cadrul proiectului, 336 de femei din regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud-Est,  au fost  consiliate in domeniul orientarii profesionale si a dezvoltarii carierei  au participat la un curs de calificare intr-una din  meseriile: Tehnician in activitati financiare si comerciale, Tehnician in hotelarie, Lucrator hotelier.
 
Femeile din grupul tinta au fost indrumate sa urmeze unul din urmatoarele cursuri de perfectionare: Competente antreprenoriale, Competente informatice, Expert achizitii publice, Asistent relatii publice si comunicare, Formator.
 
De asemenea, toate persoanele din grupul tinta au beneficiat de  consultanta in initierea si dezvoltarea unei afaceri. Persoanele din grupul tinta care au demarat propria afacere pe parcursul implementarii proiectului vor fi premiate (inclusiv financiar).
 
In cadrul proiectului se desfasoara  campania “Egale pe piata muncii, egale in afaceri”. Aceasta activitate are rolul de a constientiza grupul tinta precum si publicul larg din cele doua regiuni de implementare de necesitatea respectarii principiului egalitatii de sanse si de gen.
 
S-a conceput, s-a tiparit si distribuit grupului tinta ghidul „Egale pe piata muncii, egale in afaceri”,  prin intermediul caruia au fost promovate  personalitati feminine puternice care au reusit in domenii diverse (cariera, inventii, inovatii, sport, arte, afaceri), ca exemple de urmat pentru femeile din cele doua regiuni de implementare si ca modalitate de combatere a stereotipurilor discriminatoare.
 
 Au avut loc dezbateri (moderate de catre expertii implicati in proiect) pe urmatoarele teme: Evoluția situației femeii în societate în decursul istoriei;  Situația actuală a femeii oglindită în statistici; Femeia modernă / femeia secolului XXI; Femei care au schimbat lumea; Arta de a trăi frumos.
 
Un rol important in cadrul acestei activitati l-au avut intalnirile cu femei de succes in afaceri si in cariera. Aceste exemple au motivat femeile din grupul tinta sa actioneze in vederea dezvoltarii propriei cariere sau sa-si infiinteze propria afacere.
 
In cadrul campaniei de promovare a egalitatii de sanse, se vor       desfasura doua mese rotunde (cate una in fiecare regiune) cu invitati din mediul de afaceri, mass-media si autoritati publice pe tema „Diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen”.
In Constanta, dezbaterile din cadrul mesei rotunde au avut  loc duminica, 30.08.2015, ora 9, in sala A02, la campusul  Universitatii din Constanta din Aleea Universitatii, nr.1.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii