Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa de lansare a proiectului CERO – PROFIL DE CARIERĂ CERCETĂTOR ROMÂN

ro

04 Dec, 2014 12:49 1457 Marime text
Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în calitate de beneficiar, anunţă lansarea proiectului CERO – PROFIL DE CARIERĂ: CERCETĂTOR ROMÂN. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa Prioritară 1: „Educaţia  şi formarea în sprijinul creşterii economice  şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul Major de Intervenţie 1.5: „Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării”. Alţi parteneri ai proiectului sunt: Institutul Clinic Fundeni, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale „Victor Babeş”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” şi SC Cytogenomic Medical Laboratory SRL.
Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în data de 5.12.2014, începând cu ora 13.00, la Sala Birou Consiliu din cadrul Facultăţii de Medicină, Universitatea „Ovidius” din Constanţa (Aleea Universităţii nr.1, Campus corp B), şi este dedicată prezentării obiectivelor şi activităţilor proiectului, precum şi a beneficiilor pe care acest proiect le aduce membrii grupului ţintă ce vor fi implicaţi pe toată durata implementării de 14 luni. Astfel, la eveniment sunt aşteptaţi să participe doctoranzi şi cercetători ai Universităţii „Ovidius” din Constanţa, reprezentanţi ai presei, precum şi membrii din conducerea facultăţii şi a Universităţii.
Obiectivele principale ale proiectului sunt:
1. Înfiinţarea în maxim 12 luni a unei baze virtuale de cercetare interdisciplinară cu interes major în patologia urogenitală, ca premisă a dezvoltării unui parteneriat viabil între centre de cercetare, instituţii de învăţământ superior şi mediul de afaceri. 
2.Creşterea atractivităţii şi motivaţiei pentru alegerea unei cariere în cercetare, în condiţiile unui sprijin financiar consistent pentru 102 doctoranzi din sfera urologiei şi a specialităţilor înrudite: nefrologie, endocrinologie, diabet, medicină internă, hematologie, oncologie, radiologie, chirurgie generală, vasculară şi toracică dar şi din facultăţi conexe precum chimie, fizică, biologie şi inginerie pe o perioadă de 12 luni.
3.Atragerea a 37 de cercetători post - doctorali cu potenţial ridicat de atingere a excelenţei ştiinţifice, în sfera urologiei şi a specialităţilor înrudite: nefrologie, endocrinologie, diabet, medicină internă, hematologie, oncologie, radiologie, chirurgie generală, vasculară, toracică dar şi din facultăţi conexe precum chimie, fizică, biologie si inginerie, în condiţiile asigurării suportului financiar şi logistic necesar activităţilor de cercetare pe o perioadă de 12 luni.
4.  Introducerea şi derularea unor sesiuni de instruire privind competenţe generale care au ca tematică dezvoltarea capacităţii de informare, realizarea lucrărilor ştiinţifice şi valorificarea rezultatelor cercetării; abordarea interdisciplinară; egalitatea de şanse, nediscriminare şi respectarea diversităţii în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea durabilă; managementul cercetării (managementul proiectelor de cercetare, managementul calităţii).
 5. Dezvoltarea de competenţe lingvistice specifice, precum şi competenţa de a învăţa (inclusiv e-Learning), ca premise ale îmbunătăţii calităţii programelor de studii universitare doctorale.
Prin implementarea activităţilor sale, proiectul va conduce la satisfacerea obiectivelor specifice care vor contribui la realizarea obiectivelor DMI 1.5., astfel: se vizează îmbunătăţirea participării, creşterea atractivităţii şi motivaţiei pentru cariera în cercetare prin sprijinirea financiară a doctoranzilor şi cercetătorilor ce au proiecte inovatoare. Se urmăreşte asigurarea debutului în cariera de cercetător prin activităţi care să implice atât participare individuală, cât şi echipe de cercetare mixte (doctoranzi, cercetători postdoctorali). Ultimul obiectiv se încadrează în dezvoltarea abilităţilor manageriale ale cercetătorilor în vederea promovării valorificării rezultatelor cercetării în activităţi economice. Grupul ţintă al proiectului este constituit din 102 doctoranzi şi 37 de cercetători. Proiectul se derulează pe o perioadă de 14 luni şi beneficiază de o finanţare nerambursabilă în cuantum de 12.738.247,56 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii