Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Universitatea Ovidius

ro

14 Apr, 2014 15:21 950 Marime text
Joi, 10 aprilie 2014, a avut loc prima ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”, eveniment organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Manifestarea s-a bucurat de prezenţa a peste 80 de elevi însoţiţi de 20 de cadre didactice din 10 licee din 5 oraşe ale judeţului Constanţa.
Eseurile înscrise la Sesiunea de comunicări ştiinţifice au fost grupate pe două secţiuni: Secţiunea 1 „Banii şi economia - Antreprenoriat” şi Secţiunea 2 „Marketing în afaceri – Turismul, provocări şi perspective”.

Cele mai elaborate eseuri susţinute de cei mai talentaţi oratori au fost premiate cu cartele Orange şi stick-uri USB, după cum urmează: la ambele secţiuni Premiul I a fost acordat reprezentanţilor Colegiului „Dobrogea” Castelu, Premiul II a revenit elevilor de la Colegiul Economic Mangalia la Secţiunea 1 şi Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa la Secţiunea 2,  în timp ce Premiul III a fost adjudecat de tinerii economişti de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanţa la Secţiunea 1 şi Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa la Secţiunea 2. Au fost acordate şi câte două menţiuni pe secţiune, respectiv reprezentanţilor Colegiului Economic Mangalia şi Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanţa la ambele secţiuni, dar şi câte un Premiu special reprezentanţilor Colegiului „Dobrogea” Castelu, de asemenea la ambele secţiuni.

Numărul mare al eseurilor înscrise (51), entuziasmul elevilor participanţi şi susţinerea profesorilor coordonatori a confirmat importanţa colaborării dintre învăţământul universitar şi cel preuniversitar din domeniul economic, colaborare care va fi dezvoltată de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi în anii ce urmează prin organizarea de noi ediţii ale Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi  „Noi şi Economia”.
 
 
Biroul de promovare și relații publice,
14 aprilie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii