Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă a Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa

ro

25 Mar, 2013 20:05 1967 Marime text
Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, în calitate de reprezentant al studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, condamnă orice acţiune defăimătoare la adresa Statului Român, însemnelor naţionale, imnului de stat, Constituţiei României şi dreptului la liberă exprimare a cetăţenilor săi.
Aşadar, înaintăm  această scrisoare deschisă, autorităţilor publice si tuturor factorilor de decizie ai statului, cu privire la cazul tinerei Sabina Elena, elevă a Liceului “Korosi Csoma Şandor” din judeţul Covasna, ce în data de 15.03.2013 a fost agresată verbal, atât de colegii acesteia, cetăţeni români de etnie maghiară, cât şi de cadrul didactic responsabil de mentoratul şi îndrumarea civică a tinerei, pentru că “a îndrăznit”, să poarte însemnele naţionale într-o instituţie de învăţământ preuniversitar din România, cu ocazia zilei naţionale a maghiarilor de pretutindeni. De asemenea, între elevă şi cadrul didactic a existat o altercatie  datorită faptului ca profesoara a încercat să o deposedeze de bentiţă cu forţa in faţa tuturor elevilor.
Reamintim pe această cale, faptul că, articolul 4 din Constituţie se aplică pentru toţi cetăţenii României, specifinându-se foarte clar: “ (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi. (2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”.

Poate că încă mai există oameni ce consideră că poporul român este unul tolerat în Transilvania, dar cu toate acestea, ţinem să le amintim că România, conform articolului 1 din Constituţia României, este UN STAT NAŢIONAL, UNITAR şi INDIVIZIBIL, iar respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este mandatorie pentru toţi cetăţenii săi.
Noi considerăm ca fiind suficiente secolele de asuprire la care au fost supusă populaţia de etnie română din  Transilvania, drept urmare, cerem tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnia de care aparţin, să nu repetăm greşelile trecutului întunecat al relaţiei dintre cele două popoare.
Solicităm, prin urmare, Ministerului Educaţiei Naţionale, Guvernului României şi Administraţiei Prezidenţiale, aplicarea celor mai severe sancţiuni posibile în acest caz şi asumarea unei poziţii publice, ferme, faţă de orice altă manifestare anti-românească pe teritoriul României
Cu deosebită stimă si respect,

Președinte al Ligii Studenților din Universitatea Maritimă Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii