Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Cooperării Europene 2013, la Timişoara - „Teatru Virtual - Pod cultural”

ro

18 Sep, 2013 19:43 1625 Marime text
În cadrul Zilei Cooperării Europene, în 26 septembrie a.c., la Timişoara, echipa proiectului transfrontalier „Teatru Virtual – Pod cultural” E-THEATRUM va repune în scenă, într-o nouă formulă inovativă, spectacolul “Alice (Pe urmele lui Lewis Carroll)”. Evenimentul este realizat de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, împreună cu Inno-Motive Nonprofit Kft. din Szeged, sub egida Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.
Dacă premiera-duplex s-a jucat simultan la Timişoara şi Szeged, în 10 iunie a.c., şi a fost transmisă live prin intermediul internetului, de această dată, în 26 septembrie, de la ora 16.00, cei 24 de tineri interpreţi ai spectacolului, din România şi din Ungaria, se vor afla în sala Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” Timişoara, ”despărţiţi”, ca în ”Ţara Minunilor”, de un zid şi o fereastră. Spectatorii se vor afla, şi ei, alternativ, de o parte şi de cealaltă a ”oglinzii”, la fel ca în celebra carte a lui Lewis Carroll, şi vor putea vedea, succesiv, cele două perspective ale poveştii, în secvenţe de câte 15 minute, jucate în limba engleză. Spectacolul este regizat de Kedves Emőke, pe muzica lui Cári Tibor, interpretată de orchestră şi cor şi difuzată live prin intermediul tehnologiei virtuale.
E-THEATRUM este un proiect conceput pentru a reuni producători, e-traineri, tineri cu aptitudini artistice, actori şi spectatori din România şi Ungaria şi de a realiza, împreună, un pod cultural, care să ofere noi posibilităţi de comunicare şi conexiune între public şi teatru.
Ziua Cooperării Europene, derulată sub deviza ”La graniţe ne dezvoltăm împreună”, are ca principal scop celebrarea cooperării între regiuni şi ţări europene. Această campanie este coordonată de Programul INTERACT, în colaborare cu Comisia Europeană, şi este susţinută de Comitetul Regiunilor şi Parlamentul European.
Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 se alătură acestei campanii prin spectacolul ”Alice” şi prin alte evenimente realizate în cadrul proiectelor finanţate, care se adresează unui public larg, inclusiv copiilor şi familiilor lor.
Cu această ocazie, vor fi organizate zeci de evenimente în fiecare ţară, având ca scop apropierea locuitorilor din zonele de graniţă.
Atât lista detaliată a evenimentelor locale, cât şi exemple de proiecte de cooperare sunt disponibile pe site-ul www.ecday.eu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii