Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

ro

19 Jun, 2012 18:23 1914 Marime text

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Universitatea de Vest Timișoara și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, organizează primul seminar regional de informare și promovare a proiectului "Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și integrarea lor în societate" - proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Seminarul cu tema "Incluziunea socială a foștilor deținuți pe piața muncii și în societate" are drept scop schimbul de informații și bune practici între organizațiile implicate în implementarea proiectului și părțile interesate, în vederea incurajării dialogului cu angajatorii din spațiul public si privat, parteneri sociali și reprezentanţi ai comunităţii, pentru identificarea celor mai bune soluții de integrare pe piața muncii a foștilor deținuți.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai organizațiilor partenere în cadrul proiectului, reprezentanți ai autorităților publice care au ca domeniu de activitate incluziunea socială, instituții publice locale, ONG-uri, asociații și fundații de servicii sociale. Printre principalele teme ce vor fi prezentate și dezbătute în cadrul
seminarului enumerăm: "Mentalități și prejudecăți colective, bariere în calea reintegrării în societate a foștilor deținuți", "Prevenirea comiterii de infracțiuni în rândul minorilor și tinerilor", "Reforma sistemului de reintegrare socială a deținuților" și "Modalități și beneficii de angajare a deținuților". Acest prim seminar deschide o serie de opt seminarii regionale organizate în cadrul proiectului în cele opt regiuni ale țării, cu scopul de a promova la nivel național importanța incluziunii sociale a foștilor deținuți și obiectivele și poveștile de succes ale proiectului.

Evenimentul va avea loc în data de 21 iunie, la Hotel Delta 4 stele, Strada Isaccei nr.2, Județul Tulcea, între orele 09:00-16:00.
Proiectul de incluziune socială "Revenirea foștilor deținuți pe piața muncii și reintegrarea lor în societate" susține și promovează dezvoltarea șanselor foștilor deținuți de a se reintegra pe piața muncii și în societate, cu scopul de a preveni și combate fenomenul de recidivă și infracționalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii