Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PR UDTR - Miercuri, 06 Iunie 2012

ro

06 Jun, 2012 23:57 1703 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional organizează în perioada 8-10 iunie cea de a -VI -a ediţie a Simpozionului Internaţional „Femeia Turcă din Balcani". Simpozionul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR şi îşi va deschide lucrările vineri, 8 iunie, la orele 11.00, la Hotelul TEN din Constanţa.

Peste 100 de femei de naţionalitate turcă din România, Turcia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Macedonia şi din Kosovo vor dezbate în cadrul simpozionului teme precum „Rolul femeii în politică și ascensiunea în viața socială", „Activitățile și puterea de decizie a femeii turce", „Femeia și religia" , „Femeia și familia, statutul femeii și responsabilitățile acesteia".

Preşedintele comisiei de femei a UDTR şi coordonatorul proiectului, Amet Melek a declarat: Simpozionului Internaţional „Femeia Turcă din Balcani" este unul dintre proiectele de mare amploare organizate de comisia noastră care reuneşte invitaţi din toate ţările balcanice şi nu numai. În acest an am invitat şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice la Bucureşti şi consuli generali acreditaţi la Constanţa, pentru a certifica din nou faptul că etnicii turci din România reprezintă o comunitate deschisă, dornică să îşi promoveze cultura dar şi modelul interetnic dobrogean, nu numai în România ci şi în afara graniţelor ei."

În deschiderea lucrărilor simpozionuluiva fi vernisată şi o expozţie de ţesături şi broderii păstrate în lăzile de zestre ale femeilor de etnie turcă, unele cu o vechime de peste 100 de ani.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram dar şi diplomaţi.

PR UDTR

Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii