Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În premieră, Ministrul Dialogului Social - la aceeași masă cu delegația României în CESE de la Bruxelles

ro

19 May, 2012 22:19 1457 Marime text

Academia de Advocacy salută și susține cu tărie inițiativa ministrului Dialogului Social, Liviu Marian Pop, de a asigura funcționalitatea întregului proces de informare, consultare și negociere între reprezentanții societății civile și decidenți. În acord cu principiile și recomandările UE, numai printr-un dialog real, consecvent, riguros și argumentat se poate construi consensul, respectiv se pot găsi compromisuri dinamice între puncte de vedere care par inițial contradictorii.

Astăzi, 18.05.2012, reprezentanți ai României în Comitetul Economic și Social European de la Bruxelles s-au întâlnit la București cu Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, pentru a pune în discuție prioritățile societății civile.

Liviu Marian Pop și-a luat angajamentul că în mandatul său, organizațiile societății civile vor intra în CES, lucru susținut și de reprezentanții patronatelor și sindicatelor, prezenți la întâlnire.

"Prioritatea mea este să funcționeze CES-ul (Comitetul Economic Social din România)! Am avut astăzi o discuție foarte serioasă cu Premierul României pe această temă. Victor Ponta mi-a dat mână liberă să gândesc cum ar trebui organizată o entitate pentru a funcționa dialogul social în România. Comitetul Economic Social din România trebuie să fie funcțional, trebuie să îl deblocăm! Este obligatoriu ca societatea civilă să își găsească mecanisme de alegerere a reprezentanților în CES" a declarat pentru Academia de Advocacy, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop.

Tot la această întâlnire, Liviu Marian Pop a dezvăluit că Primul Ministru Victor Ponta i-a declarat chiar astăzi că are nevoie de Ministerul Dialogului Social!

"Întâlnirea de astăzi a fost o premieră! Este pentru prima dată când un ministru român se întâlnește cu reprezentanții României în CESE de la Bruxelles. Cu această ocazie, membrii CESE l-au asigurat pe Liviu Marian Pop că experiența dobândită în Comitetul Economic și Social European poate fi transferată în CES România" a declarat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy și inițiator al acestei întruniri.

* Delegația României la CESE de la Bruxelles, prezentă astăzi la întrunirea cu Ministrul delegat pentru Dialog Social se regăsește în atașament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii