Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa USB - 28 august 2015

ro

28 Aug, 2015 20:51 2133 Marime text
USB îi cere lui Sorin Oprescu să rezolve urgent situația RADET sau să demisioneze!
 
USB atrage atenția că peste 1,2 milioane de bucureșteni riscă să rămână la iarnă fără apă caldă și căldură, iar Primăria condusă de Sorin Oprescu nu face nimic pentru a preveni falimentul RADET. În condițiile în care președintele Consiliului de Administrație al RADET susține că bucureștenii vor îngheța la iarnă în casele lor, deoarece Primăria Generală nu își achită datoriile către regie, pe agenda de luni, 31 august 2015, a ședinței Consiliului General al Municipiului București, nu figurează , la niciun punct, această problemă. USB îi cere lui Sorin Oprescu să rezolve în regim de urgență situația de la RADET sau să demisioneze .

,,Sorin Oprescu trebuie să convoace o ședință extraordinară a Consiliului General pentru a rezolva problemele grave de la RADET, deoarece el este singurul vinovat de situația dezastruoasă în care a ajuns regia. Când ești Primarul General al Capitalei nu poți să stai și să te vaiți că lucrurile nu funcționează. Nu poți să asiști nepăsător la falimentul regiilor din subordinea ta și nu poți să lași locuitorii Capitalei fără condiții decente de trai. Dacă nu ești capabil să rezolvi aceste probleme urgente, demisia este singura soluție rezonabilă”, susține Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul.
,,Milioanele de euro aruncate pe studii de fezabilitate pentru autostrada suspendată și alte proiecte fanteziste ale lui Sorin Oprescu nu sunt justificate într-un oraș în care cetățenii riscă să înghețe iarna în casele lor, fără căldură”, afirmă Nicușor Dan.

În mandatul lui Oprescu, datoria RADET a crescut de la 170 milioane euro la 900, iar soluțiile pentru rezolvarea acestei situații au lipsit cu desăvârșire.
USB susține că există soluții pentru ca bucureștenii să nu sufere de frig la iarnă în casele lor există, dar ele nu au legătură cu subvenționarea risipei, așa cum s-a întâmplat în cei 7 ani de mandat ai lui Oprescu. USB propune un plan care presupune o investiţie de circa 1 miliard de euro, pentru 3-5 ani, în propriile generatoare de energiei ale Primăriei, cu efectul reducerii costului gigacaloriei la 170 lei, faţă de circa 360 de lei cât ajunge azi, în mod real.
În ceea ce privește sursele de finanțare pentru acest plan, USB susține că banii pot investiți din fonduri europene sau chiar din bugetul Primăriei, dacă se mai renunță la cheltuielile inutile pentru ceasuri placate cu aur, panseluțe și studii de fezabilitate inoportune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii