Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”10 pași spre o carieră medicală de succes”

ro

16 Jul, 2015 20:27 1920 Marime text
București, 16 iulie 2015
 
Proiectul ”10 pași spre o carieră medicală de succes” a fost lansat astăzi, 16 iulie 2015. Un număr de peste 150 de studenţi ai Facultatii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București vor efectua stagii de practica care îi vor ajuta să-și aleagă specialitatea pe care o vor urma în carieră.
Proiectul este realizat de catre Spitalul Universitar de Urgență Elias în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.
Studenții din anii II, III, IV și V vor parcurge stagii multidisciplinare în cadrul a opt clinici cu specialități medicale diferite (Obstretică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie și Medicină de recuperare) si vor urma cursuri de legislație medicala si de comunicare si vor beneficia de consiliere și orientare profesională.
”Ne dorim ca studenții să își descopere aptitudinile și să aleagă o specialitate care li se potrivește. De aceea am construit acest proiect, pentru a le permite o evaluare comparativă a practicii medicale în câteva specialități diferite, inclusiv din perspectiva comunicării cu pacientul, a respectării legislației medicale și a drepturilor pacienților. Dorim să le arătăm studenților că pentru a fi un medic performant este necesară compatibilitatea dintre profilul personal și caracteristicile practice medicale în specialitatea aleasă”, a declarat dr. Simona Vlădăreanu, managerul proiectului ”10 pași spre o carieră medicală de succes”.
Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, va fi derulat pe o perioadă de 6 luni (iulie-decembrie 2015), are ca obiectiv principal Obiectivul proiectului este creșterea ocupabilităților absolvenților facultăților de medicină prin dezvoltarea abilităților profesionale ale studenților în domeniu și prin corelarea programelor de studii cu programele de învățare practică în spitale din România.
Proiectul  ”10 pași către o carieră medicală de succes”  este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii