Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicatul UNJR cu ocazia Zilei Justitiei

ro

03 Jul, 2009 16:50 2077 Marime text

Va aducem la cunoştinţă, spre a fi dat publicitatii,  comunicatul Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România cu ocazia Zilei Justiţiei.

Chiar dacă actualul context socio-politic nu ne oferă prea multe motive de satisfacție pe plan profesional, totuși, în prima duminică a lunii iulie din fiecare an, Justiția Română ar trebui să fie în sărbătoare.

În această zi, este necesar să ne reamintim că Justiţia este coloana vertebrală a oricărei societăţi democratice, pilonul ce susţine drepturile omului. Justiţia este mecanismul prin care cetăţeanul este apărat în faţa abuzurilor de orice fel din partea persoanelor fizice sau a autorităţilor. Justiţia este instituţia prin care se întreţine şi se reface ordinea socială. Prin justiţie, cetăţenii îşi rezolvă diferendele legate de vecinătăţi, familie, contracte, succesiuni, locul de muncă. De asemenea, prin justiţie sunt sancţionate comportamentele delictuale.

De aceea, Ziua Justiţiei Române trebuie să readucă în viaţa tuturor respectul faţă de judecători, procurori, grefieri, lucrătorii de poliţie judiciară, experţi, consilieri de probaţiune, care cu dedicaţie şi efort contribuie la înfăptuirea dreptăţii.

Cu toate acestea, ne exprimăm dezamăgirea faţă de ipocrizia Consiliului Superior al Magistraturii, încă o dată confirmat, prin acordarea unor premii propriilor angajaţi, fapt care concurează la crearea unei imagini negative asupra întregii categorii a magistraţilor, a căror activitate este ameninţată cu un blocaj, din pricina lipsei fondurilor necesare unei funcţionări decente.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România înţelege să transmită tuturor colegilor care contribuie la respectarea democraţiei, prin suveranitatea legii, la domnia statului de drept, prin realizarea justiţiei, zi de zi, cu onestitate, demnitate şi respect, La mulţi ani!

Suntem convinşi că justiţia se realizează de dumneavoastră, cei mulţi şi necunoscuţi, prin devotament şi profesionalism, în beneficiul tuturor cetăţenilor României.  

03.07.2009

   judecător Dragoş Călin
vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii