Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Democrată Turcă din România organizează o cină tradiţională de iftar

ro

30 Jul, 2012 18:20 1939 Marime text

Comunicat de Presă

  Uniunea Democrată Turcă din România organizează marţi, 31, iulie la orele 20.30 o cină tradiţională de iftar, cu prilejul Postului din luna Ramazan. Masa de iftar este cina tradiţională care încheie ziua de post negru, începută la răsăritul soarelui şi terminată în momentul în care acesta apune. Luna Ramazan a început în data de 20 iulie şi se va încheia pe 19 august, cu prima zi de Ramazan Bayram, una dintre cele mai mari sărbători religioase ale musulmanilor din întreaga lume.
  La cina tradiţională de iftar alături de  liderii UDTR vor participa personalităţi de etnie turcă din mediul academic, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.
  Cu prilejul postului din luna Ramazan, preşedintele UDTR, Osman Fedbi a declarat:„Postul din luna Ramazan este pentru etnicii turci din România un prilej de purificare, autocontrol şi întoarcere spre credinţă. Luna Sfântă a Ramazanului este parte integrantă a identităţii noastre spirituale, cea care defineşte identitatea etnică a turcilor dobrogeni. Fie ca aceste zile de post să aducă pace şi linişte în sufletele musulmanilor din Dobrogea."
  Evenimentul se va desfăşura la Restaurantul „Nur Captan" din Constanţa.

 


  PR UDTR
  Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii