Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

U.D.T.R Invitatie - Ramazan Bayram

ro

08 Sep, 2010 16:41 2425 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România marchează joi, 9 septembrie cea mai importantă sărbătoare a musulmanilor de pretutindeni, Ramazan Bayram.

Luna ramazan este o lună sfântă pentru musulmani. Aceasta se petrece ţinând post de la răsărit şi până la apusul soarelui fiind luna în care profetului Mahomed i s-a revelat Coranul.

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat pe tot parcursul postului o serie de acţiuni cu caracter socio-umanitar, mese de iftar, în spiritul tradiţiei religiei islamice.

Membrii Uniunii Democrate Turce din România vor petrece prima parte a zilei de bayram în familie, alături de copii şi părinţi, după ce vor lua parte dimineaţă la ceremonialul religios oficiat în toate lăcaşurile de cult musulmane. În aceeaşi zi, credincioşii musulmani vor merge la cimitir (mezarlık) unde îşi vor comemora morţii.

Liderii Uniunii Democrate Turce din România vor marca sărbătoarea Ramazanului împreună cu personalul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, la invitaţia consulului general Füsun Aramaz.

Cu prilejul Ramazan Bayram, preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi urează membrilor comunităţii turce din Dobrogea:Ramazan Bayramınız Mubarek Olsun!

Joi, 9 septembrie, între orele 14.00 -15.30 reprezentanţii mass media sunt invitaţi la sediul U.D.T.R din strada Bogdan Vodă 75, etajul 2, pentru a degusta din delicioasele baclavale turceşti.

PR UDTR

Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii