Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabăra Etnoculturală şi de Limba Maternă

ro

08 Aug, 2012 16:52 1732 Marime text

 Comunicat de Presă

      Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 6-12 august, la Predeal,  „Tabăra Etnoculturală şi de Limba Maternă”. Şaptezeci de elevi de etnie turcă din Constanţa, Cobadin şi Cumpăna, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani participă în cadrul taberei la un program intensiv de studiere a limbii şi literaturii turce dar şi la cusuri de dans tradiţional turcesc din zona Mării Negre. Tot în cadrul taberei elevii iau parte la cursuri de iniţiere în religia islamică şi au posibilitatea să înveţe cântece vechi din folclorul turcilor dobrogeni. Programul taberei mai include vizitarea unor obiective turistice din  Braşov, precum şi o drumeţie în Parcul Naţional Piatra Craiului.
  Ziua de sâmbătă, 11 august va fi consacrată competiţiilor. Elevii participanţi se vor întrece în cadrul competiţiilor sportive, a concursului de recitare dar şi în cadrul unui carnaval în care va fi premiat cel mai original costum. Cei mai buni vor primi premii şi diplome din partea UDTR. Premiile vor fi înmânate de preşedintele UDTR, Osman Fedbi.
  Programul taberei se va încheia cu concursul „Miss şi MisterTürk” când elevii îi vor desemna pe cei mai populari tineri participanţi la tabără.


 Sorina Asan
 P.R . U.D.T.R.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii