Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de Presă UDTR

ro

26 Oct, 2014 10:40 2184 Marime text
Etnicii turci s-au reunit sâmbătă, 25 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti pentru a-i alege prin vot secret pe liderii Uniunii Democrate Turce din România, pentru un mandat de patru ani. În cursa electorală s-au înscris pentru funcţia de preşedinte-Osman Fedbi, pentru cea de prim-vicepreşedinte Ali Ferdi şi Iusein Gemal, iar pentru cea de secretar general, Ervin Ibraim. Din cei 101 delegaţi prezenţi la Conferinţa Naţională, 91 i-au acordat  votul  preşedintelui Osman Fedbi în timp ce 10 au fost împotrivă. Ali Ferdi a obţinut 41 de voturi din partea delegaţilor prezenţi, în timp ce Iusein Gemal s-a bucurat de  încrederea a 50 de etnici turci şi va deţine funcţia de prim-vicepreşedinte în următorii patru ani. Zece delegaţi au votat împotriva ambilor candidaţi. Ultimul fotoliu din conducerea UDTR, cel de secretar general va fi ocupat de Ervin Ibraim care a fost votat de 81 de alegători, în timp ce 20 au fost împotrivă.
Osman Fedbi este preşedinte al UDTR din 2004 şi a mai deţinut această funcţie şi în perioada 1994-1997.  Osman Fedbi  a fost în perioada 2000-2004 reprezentantul etnicilor turci în Parlamentul României. Iusein Gemal este de profesie medic şi deţine funcţia de prim-vicepreşedinte din anul 2006. Contracandidatul său, Ali Ferdi este absolvent al UMC şi actualmente este consilier al deputatului Ibram Iusein. Ervin Ibraim este profesor de limba turcă, gradul I , director al Radio T şi a fost ales secretar general al UDTR pentru prima dată în anul 2006. Tot în 2006, Ervin Ibraim a urmat un stagiu de perfecţionare în domeniul presei în Statele Unite ale Americii.
În cadrul Conferinţei Naţionale a fost aleasă şi comisia de cenzori a UDTR.
Din comisia de cenzori vor face parte în următorii 4 ani : Accoium Durie, Amet Belciz şi Abdula Ridvan.
La Conferinţa Naţională a UDTR au participat în calitate de invitaţi:Levent Accoium-Subprefect al Judeţului Constanţa, Aledin Amet-Subsecretar de Stat DRI şi Murat Iusuf-Muftiu al Cultului Musulman din România. La eveniment au mai fost prezenţi: Osman Koray Ertaş-Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, Özgen Topçu-Vice-consul-Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Sevil Debir-consilier la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii