Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de Presă - 29 aprilie 2011

ro

29 Apr, 2011 13:06 1363 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Palatul Copiilor şi Consulatul General al Republicii Turcia marchează vineri, 29 aprilie „Ziua copilului din Republica Turcia". Evenimentul va fi marcat printr-o serie de manifestări educativ-distractive destinate elevilor de etnie turcă şi tătară din judeţul Constanţa.

Astfel, circa 300 de copii care studiază limba turcă în şcolile constănţene vor participa la concursuri distractive, de desene pe asfalt dar şi de compoziţie, în funcţie de categoria de vârstă şi forma de învăţământ: preşcolar, primar şi gimnazial. Cei mai buni vor primi premii din partea organizatorilor. Ansamblul folcloric „Kardelen" aparţinând U.D.T.R. va susţine un scurt program artistic. După festivitatea de premiere, copiii vor viziona spectacolul oferit de delfini, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Ziua copilului se serbează în Turcia în fiecare an, pe 23 aprilie. La data de 23 aprilie 1920 s-a reunit pentru prima dată Parlamentul, consfinţind independenţa şi suveranitatea Turciei. În 1928, Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Turciei moderne a dedicat această zi, copiilor, în semn de respect pentru generaţiile tinere care reprezintă viitorul unei naţiuni.

La eveniment vor participa: preşedintele U.D.T.R., Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul U.D.T.R. Iusein Ibram, lideri ai U.D.T.T.M.R. şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii