Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită delegaţie China la UDTTMR

ro

24 Apr, 2015 10:21 1669 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a fost, astăzi, gazda unei delegații a Asociației Islamice din China. Oaspeții, însoțiți pe parcursul vizitei de Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, Su Yanwen, și de Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, au avut o întâlnire cu reprezentanți ai conducerii UDTTMR. Cu acest prilej, Secretarul General al UDTTMR, Elvis Ismail, a făcut o scurtă prezentare a comunității tătare din România și a organizației care reprezintă oficial etnia tătară. Cele două părți au pus accent, în cadrul discuțiilor, pe obiectivele comune, respectiv dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre musulmanii din România și cei din China, dezvoltarea unor relații de colaborare în domeniul economic, în acest sens, ambele părți agreând ideea ca pe viitor să aibă loc vizita în China a unei delegații de oameni de afaceri din cadrul comunității tătare, dar și stabilirea detaliilor referitoare la acțiunile care vor avea loc anul acesta și anul viitor în România și în China. În vara acestui an, va avea loc la București și Constanța o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din China”, urmând ca anul viitor, o delegație din partea UDTTMR, din care va face parte și un ansamblu, va participa, în China, la Beijing, la o expoziție cu tema „Cultura și civilizația musulmanilor din România”, alături de reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România și ai UDTR.
Delegația chineză a fost condusă de Hong Changyou, vicepreședinte al Asociației Islamice din China, care a transmis, cu prilejul acestei vizite, mesajul președintelui organizației. De asemenea, el a vorbit despre statutul musulmanilor în China, despre sprijinul pe care comunitatea îl primește de la statul chinez, insistând, în discursul său, pe faptul că, în China, Guvernul acordă o serie de libertăți religioase.
La finalul întâlnirii cu reprezentanții UDTTMR, delegația chineză a vizitat camera tătărească amenajată la sediul central al organizației.
Cei cinci reprezentanți ai Asociației Islamice din China se află în România, pentru o vizită oficială de cinci zile, la invitația Muftiatului Cultului Musulman din România.
 
Biroul de presă al UDTTMR                                                                             23 aprilie 2015
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii