Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reforma invatamantului din Romania blocata prin “decizii politice”

ro

03 Sep, 2009 18:00 1425 Marime text

Prin proiectul actual al legii salarizarii unice in sistemul bugetar, invatamantului nu i se acorda instrumentele de stimulare salariala pe care le presupune reforma educatiei. Guvernul Romaniei urmeaza sa-si asume raspunderea, in aceiasi sedinta, atat pentru legile educatiei, cat si pentru legea salarizarii unice.

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania - UGIR-1903 si Confederatia Patronala din Industria Romaniei - CONPIROM considera ca prin aceste "decizii politice" contradictorii se vor compromite grav sansele Romaniei pentru dezvoltare durabila prin educatie si formare profesionala continua.

Daca alte tari acorda pregatirii resurselor umane un loc corespunzator in asigurarea competitivitatii nationale, Romania ia decizia sa ignore in continuare acest factor de competitivitate. UGIR-1903 si CONPIROM considera ca fara asigurarea resurselor salariale pentru un invatamant de calitate, propusa reforma a invatamantului constituie doar un gest pur formal care nu va schimba in esenta sistemul educational din Romania.

UGIR-1903 si CONPIROM apreciaza ca inacceptabil, ca prin presiunea altor grupuri profesionale influente in mediu politic si decizional in lupta pentru avantaje salariale din surse publice, sa fie compromisa dezvoltarea economico - sociala a Romaniei pe termen lung.

UGIR-1903 si CONPIROM cred ca este inca posibil, ca prin interventia altor instutitii ale statului de drept, inclusiv ale Presedintiei Romaniei ca initiatoare a Pactului national pentru educatie, ale organizatiilor societatii civile, ale mass mediei sa se faca corecturile necesare in proiectul salarizarii cadrelor didactice.

02/09/2009

Presedinte UGIR-1903
Ioan Cezar CORACI

Presedinte CONPIROM
Vasile TURCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii