Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UGIR 1903 - Duminica, 20 Februarie 2011

ro

20 Feb, 2011 17:55 1975 Marime text

UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA UGIR-1903 cel mai mare contributor si angajator din Romania semnatara a Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National si, prin patronatele membre, a 8 din cele 21 contracte colective de munca la nivel de ramura, considera ca modificarile Codului Muncii, asa cum sunt puse pe masa intalnirii dintre partenerii sociali cu prim ministrul Emil BOC de azi, 18.02.2011, nu reflecta ultimele intelegeri cu acesta.

Aceasta ultima forma a Codului Muncii mentine aceleasi prevederi inacceptabile pe care le-au promovat reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in ultima perioada, fara a tine seama de propunerile formulate de principalele confederatii patronale din Romania, iar acest Cod al Muncii reprezinta in fapt, un cod al evaziunii fiscale si al dezordinii sociale.

UGIR-1903 considera ca modificarile preconizate ale Codului Muncii vor conduce la destructurarea institutiei dialogului social si a relatiilor industriale din Romania. Ca parte a acestor relatii industriale, contractele colective de munca la nivel national si la nivel de sector de activitate au reprezentat un standard necesar evitarii abuzurilor in relatiile de munca, atat din partea angajatorilor cat si din partea angajatilor. Este de neinteles ce interese sunt in spatele promovorii cu perserverenta a unor modificari in relatiile industriale din Romania care nu echivalent si sunt contrare practicii europeane in acest domeniu.

UGIR-1903 precizeaza ca prin mecanismul de consultari prilejuit de negocierea contractului colectiv de munca la nivel national, pe parcursul ultimelor doua decenii, au fost detensionate momente dificile ale relatiilor de munca si a fost mentinuta pacea sociala.

UGIR-1903 isi exprima pe aceasta cale dezacordul fata de pozitia reprezentantilor guvernului in domeniul relatiilor de munca si considera ca acestia nu cunosc fenomenele din economia reala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii