Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTTMR Ziua Limbii Tătare

ro

04 May, 2015 15:06 1960 Marime text
UDTTMR organizează marți, 5 mai, începând cu ora 18,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, un spectacol dedicat Zilei Limbii Tătare. Vor participa copii care frecventează cursurile de limba tătară organizate în cadrul Școlii Comunitare a UDTTMR, dar și soliști și ansambluri ale uniunii. În deschiderea evenimentului, aproximativ 150 de copii vor intona imnul tătarilor de pretutindeni. Odată cu adoptarea Legii nr. 256/2010, ziua de 5 mai este marcată oficial în România ca Ziua Limbii Tătare. Potrivit legii amintite, adoptată de Parlamentul României, „în localităţile în care trăiesc membri ai comunităţii tătare se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători”.

În aceeaşi lege se mai precizează că „în instituţiile de învăţământ în care se predau limba tătară ca limbă maternă şi religia islamică, în ziua de 5 mai se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători. Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor include, în cadrul emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale, aspecte de la manifestările anuale ocazionate de sărbătorirea Zilei Limbii Tătare”.

La spectacolul care va avea loc marți, 5 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, sunt așteptați membri ai comunității din toate filialele UDTTMR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii