Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Tatarstan vine la UDTTMR, pentru a-l sărbători pe primul preşedinte al tătarilor din România

ro

20 Sep, 2013 09:54 1497 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Tatarstan vine la UDTTMR, pentru a-l sărbători pe primul preşedinte al tătarilor din România

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România îl va sărbători sâmbătă, 21 septembrie 2013, începând cu ora 17,00, la sediul central al uniunii, din strada B.P. Haşdeu nr. 53, pe primul preşedinte şi primul deputat al UDTTMR, prof. univ. dr. Tasin Gemil, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Alături de reprezentanţi ai UDTTMR, la eveniment vor participa şi Academician Akhmet Mazgarov, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Tatarstan (AŞRT), Bulat Nogmanov, şeful Departamentului de Relaţii Externe al AŞRT, şi Nailya Mazgarova.
Prof. univ. dr. Tasin Gemil s-a născut la data de 21 septembrie 1943. Este un cunoscut istoric, traducător, diplomat şi politician. A fost deputat din partea UDTTMR în perioada 1990 – 1996, apoi ambasador al României în Azerbaidjan şi în Turkmenistan. Este autorul a peste 100 de lucrări despre Imperiul Otoman şi Istoria românilor. A tradus în limba română numeroase documente din limba turcă otomană.
Prof. univ. dr. Tasin Gemil este cu adevărat o personalitate a comunităţii tătare din România. Este o personalitate pe plan naţional şi internaţional, iar noi, tătarii, ne mândrim cu el. Având în vedere activitatea sa deosebit de vastă, implicarea sa neîntreruptă în promovarea valorilor spirituale ale tătarilor de pretutindeni, rolul său de factor de legătură între tătarii din diferite colţuri ale lumii, am considerat că este o datorie a noastră să marcăm această zi deosebită din viaţa sa, ziua în care împlineşte vârsta de 70 de ani, aici, în mijlocul comunităţii, acolo de unde s-a ridicat şi unde se întoarce mereu cu un gând bun, o povaţă”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
În cadrul aceleiaşi întâlniri de sâmbătă, începând cu ora 18,00, va avea loc şi inaugurarea camerei tătăreşti, amenajată la sediul central al UDTTMR de membrele Organizaţiei de Femei a uniunii.

Biroul de presă al UDTTMR 20.09.2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii