Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTTMR - participare congres Crimeea

ro

28 Oct, 2013 17:17 2871 Marime text
O delegaţie a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, condusă de preşedintele Gelil Eserghep, a participat în acest weekend la Congresul Tătarilor din Crimeea, eveniment în cadrul căruia a fost desemnată şi noua conducere a forului.

Refat Chubarov, care este şi preşedintele Congresului Mondial al Tătarilor în prezent, şi Remzi Ilyasov au fost cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Mejlis-ului, formă de conducere a Congresului. Cu 126 de voturi, Refat Chubarov a devenit noul preşedinte al tătarilor din Crimeea, în timp ce contracandidatul său a obţinut 114. Chubarov vine la conducerea Mejlis-ului după ce timp de 22 de ani, funcţia a fost deţinută de Mustafa Abdulcemil Kirimoglu.

„Îi urăm succes domnului Chubarov şi ne manifestăm, pe această cale, convingerea că va duce mai departe proiectele iniţiate de domnul Mustafa Abdulcemil Kirimoglu. Aşa cum i-am transmis şi personal, îl asigurăm şi public că se poate baza pe sprijinul nostru, al tătarilor din România. Avem numeroase proiecte comune pe care nu trebuie să le mai lăsăm să aştepte. Sunt proiecte care au în vedere susţinerea şi promovarea limbii tătare, a valorilor tradiţionale, atât în Crimeea, cât şi în România şi în alte colţuri ale lumii în care trăiesc tătari. Nu trebuie să uităm niciodată că nucleul este în Crimeea (Ucraina), dar, în acelaşi timp, trebuie să avem în vedere o consolidare a relaţiilor cu tătarii de pretutindeni, din toate colţurile lumii. Fiecare dintre noi, indiferent din ce colţ de lume venim, avem un rol deosebit de important în păstrarea valorilor noastre tradiţionale şi a comunităţii noastre peste ani”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

În prima zi a congresului, preşedintele Gelil Eserghep a adresat şi un mesaj tătarilor din Crimeea şi a înmânat plachete domnilor Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, Refat Chubarov şi Ali Hamzin. Tot în deschiderea congresului, delegaţia din România a împărţit tuturor delegaţilor eşarfe şi insigne cu simbolurile tătarilor.
Congresul Tătarilor din Crimeea a avut loc la Simferopol, unde au participat 248 de delegaţi din Crimeea (Ucraina), dar şi invitaţi din România, Turcia, SUA, Germania, Franţa, Suedia şi Polonia.

Din delegaţia din România au mai făcut parte şi deputatul UDTTMR Varol Amet, prim-vicepreşedintele uniunii, Samir Menan, vicepreşedintele UDTTMR Nagi Gelal, şi subprefectul judeţului Constanţa, Iucsel Selamet.
 
Biroul de presă al UDTTMR                                                                 28 octombrie 2013
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii