Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTTMR

ro

26 Nov, 2013 18:15 1879 Marime text
Pentru prima dată de la înfiinţare, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România are, începând de sâmbătă, 23 noiembrie, o femeie în funcţia de vicepreşedinte. În cadrul Consiliului Reprezentanţilor care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, lector univ. dr. Denis Ibadula a fost desemnată vicepreşedinte la nivel naţional la UDTTMR.

Ea îl înlocuieşte în funcţia de vicepreşedinte pe Birol Ibadula, care a renunţat la aceasta în urma ocupării, prin concurs, a unui post de inspector la Serviciul de control antifraudă Constanţa.
Tot în cadrul Consiliului Reprezentanţilor de sâmbătă, a fost desemnat un înlocuitor şi pentru Denis Ibadula, ea ocupând până acum funcţia de vicepreşedinte al filialei UDTTMR Constanţa. Începând de sâmbătă, funcţia a fost preluată de prof. univ. dr. Nuredin Ibram.

„Am desemnat în cele două funcţii de vicepreşedinte două cadre didactice universitare care fac cinste comunităţii noastre. Promovăm, aşa cum am promis încă de la preluarea conducerii uniunii, femeile, tinerii şi intelectualii. Denis Ibadula este o tânără matematiciană, care se implică tot mai mult în activităţile uniunii şi care susţine la rândul ei acelaşi principiu al promovării tinerilor şi al oamenilor de valoare din rândul comunităţii noastre. Nuredin Ibram este un renumit cadru didactic universitar de numele căruia se leagă o serie de proiecte editoriale despre istoria comunităţii musulmane din Dobrogea”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

În cadrul Consiliului Reprezentanţilor care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele Organizaţiei de tineret „Ismail Gaspirali” din cadrul filialei UDTTMR Constanţa, Ateş Casimceali a anunţat demararea unei acţiuni umanitare „Calitate prin caritate”, prin intermediul căreia se strâng articole vestimentare, jucării şi cărţi care vor fi donate unor copii de la un centru de plasament şi unor bătrâni de la un azil, cu prilejul zilei de 13 Decembrie, când este marcată Sărbătoarea etniei tătare din România. Acţiunea este organizată în colaborare cu Liga liceenilor tătari, recent constituită, menită a reuni liceenii tătari din Constanţa.
 
Biroul de presă al UDTTMR                                                                  26 noiembrie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii