Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - UDTR - 06 octombrie 2014

ro

06 Oct, 2014 15:49 1996 Marime text
Liderii Uniunii Democrate Turce din România s-au întâlnit astăzi cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, aflat în prima vizită oficială la Constanţa, după preluarea şefiei misiunii diplomatice a ţării sale în capitala României. Ambasadorul Osman Koray Ertaş a fost primt la sediul UDTR de preşedintele Osman Fedbi, de deputatul Ibram Iusein şi de secretarul general Ervin Ibraim. Discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă cordială şi s-au axat în principal pe aspecte legate de activitatea uniunii de promovare a valorilor etno-culturale aparţínând turcilor dobrogeni. Diplomatul turc a afirmat: „România este un model pentru ţările balcanice în ceea ce priveşte respectarea drepturilor comunităţilor etnice. Turcia şi România sunt două ţări prietene, cu o istorie comună, legate actualmente prin diverse parteneriate dar, ceea ce ne apropie şi mai mult este existenţa unei comunităţi turce numeroase care întăreşte continuu această relaţie”.

La finalul întrevederii ambasadorul Osman Koray Ertaş a primit din partea conducerii UDTR o plachetă cu însemnele uniunii şi un dicţionar turc-român.

Pe parcursul vizitei în judeţul Constanţa diplomatul turc a mai avut întrevederi cu muftiul Murat Iusuf , cu directorul Radio T Ervin Ibraim şi cu membrii comunităţii turce şi tătare. Excelenţa sa a participat în data de 5 octombrie la o acţiune de binefacere în localităţile: Fântâna Mare, Independenţa, Ciocârlia şi Medgidia oferind pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi jucării musulmanilor cu venituri mici, cu oacazia Sărbătorii Sacrificiului. În timpul vizitei la Constanţa ambasadorul turc a fost însoţit de consulul general Ali Bozçalışkan şi de liderii TIAD.
Până să fie numit ambasador în Romînia, Osman Koray Ertaş a fost şef de cabinet al preşedintelui Abdullah Gül.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii