Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Curs „Istoria si civilizatia tatarilor” 14 septembrie 2014

ro

14 Sep, 2014 11:33 1904 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a semnat, de curând, un protocol cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”, protocol în baza căruia în anul universitar 2014 – 2015, drd. Metin Omer de la Universitatea Hacettepe Ankara va susține cursul „Istoria și civilizația tătarilor”.

Cursul este destinat atât studenților și masteranzilor de la Universitatea „Ovidius”, indiferent de specializare, dar și tuturor celor care vor să afle principalele repere ale evoluției istorice a tătarilor. Cursurile sunt gratuite, pentru participare fiind suficientă completarea unui formular de înscriere care se găsește la sediul central al UDTTMR, dar și pe site-ul uniunii, www.uniuneatatara.ro. Formularele pot fi depuse atât la secretariatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din Romania (Str. B. P. Hașdeu, Nr. 53, Constanța, telefon: (004) 0241.52.01.86) sau la adresa de e-mail udttmr@yahoo.com, cât și la secretariatul Facultății de Istorie și Științe Politice (Campus, Aleea Universității, nr. 1, Corp A, Constanța, telefon: (004) 0241.67.14.48). Data limită pentru înscriere este 30 septembrie 2014.

Cursul se va ține în fiecare vineri, între orele 16,00-18,00, la Universitatea „Ovidius”, Campus, Corp A, sala urmând să fie anuțată ulterior. Cei care vor termina cursul, vor primi o diplomă de absolvire din partea Facultății de Istorie și Științe Politice și a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

„Este o premieră absolută în istoria uniunii și în istoria comunității tătare din România susținerea acestui curs. Ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că propunerea pentru implicarea noastră în acest proiect a venit din partea unui tânăr membru al comunității noastre, Metin Omer, care s-a bucurat de încrederea uniunii, și, un aspect deosebit de important, de încrederea Universității „Ovidius”. Susținerea acestui curs de către un tânăr și demararea acestui proiect, care sperăm că va continua și cu alte module pe viitor, confirmă încă o dată că avem tineri de valoare care, prin implicarea lor activă în viața comunității și a uniunii, garantează promovarea valorilor culturale și spirituale ale tătarilor din România. Mulțumim pe această cale Universității „Ovidius” pentru deschiderea manifestată și de această dată și pentru susținerea de care am beneficiat și de care ne bucurăm în continuare în derularea tuturor proiectelor care se referă la comunitatea tătară din România”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii