Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Romania prinde radacini"din nou la Dabuleni, la testul transparentei si responsabilitatii

ro

23 Nov, 2010 19:13 1811 Marime text
- Campania Realitatea TV continuă pe 27 noiembrie 2010 -

- comuna Dabuleni, judetul Dolj -

"Romania prinde radacini", una dintre cele mai mari campanii sociale initiate de o televiziune si de departe cea mai importanta prin sustinerea ei pe baza de voluntariat, revine la Dabuleni, in judetul Dolj pentru a demonstra ca indolenta oamenilor si a autoritatilor poate fi invinsa. Astfel, sambata, 27 noiembrie, Realitatea Tv, impreuna cu Petrom, Romsilva si Consiliul Judetean Dolj, impreuna cu sutele de voluntari care si-au anuntat prezenta, vor fi in comuna Dabuleni, judetul Dolj.

„Revenim la Dabuleni pentru ca ne-am luat in serios si vrem sa demonstram ca, in ciuda vitregiilor naturii, putem lupta si cu lipsa de atitudine si de actiune a oamenilor si a autoritatilor. Ce dovada de transparenta si de responsabilitate mai mare putem sa oferim decat sa mergem in locul unde in urma cu 1 an am plantat si nu s-a prins padurea pe care ne-am dorit-o?!? Dacă fiecare dintre noi şi-ar lua în serios destinul, am avea o ţară bogată, frumoasă şi curată. Noi am început cu pădurea, pentru că ‘România prinde rădăcini' înseamnă mai mult decât a planta.", spune Mihai Tatulici.

Actiunile din ziua impaduririi vor fi transmise in direct la Realitatea TV in cadrul unor editii speciale realizate de Mihai Tatulici, initiatorul si promotorul campaniei.

In ultimii 2 ani "Romania prinde radacini" a impadurit, cu ajutorul partenerilor sai si al voluntarilor, o suprafata totala de peste 75 ha cu aproximativ 350.000 de puieti.

Initiativa televiziunii de stiri este sustinuta inca de la inceput de Petrom, ca o dovada a faptului ca mediul si viata sanatoasa a devenit o preocupare serioasa pentru o parte dintre companiile mari care activeaza in Romania. Campania se desfasoara cu sprijinul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, in parteneriat cu consiliile locale si judetene.

"Romaniaprinderadaciniesteunprogramfoartedragnoua,celordinPetrom. De lainceputulcampaniei,peste650decolegide-aimeidintoatecolturile tarii au raspuns cuentuziasminvitatieilavoluntariatsis-auimplicat,de fiecaredata, alaturi decomunitatilecareaugazduitactiuniledeplantare.Nedorimcaacestdemerssa creasca sisafiedusmaideparte"declara MonaNicolici, CSR Communication Manager Petrom.

Romania prinde radacini" a inceput dupa inundatiile care au afectat Moldova in vara anului 2008 si este primul proiect social care trateaza atat cauzele, cat si efectele unui dezastru ecologic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GINA 28 Nov, 2010 09:12 SI IERI LA DABULENI DOMNUL TATULICI A PREZENTAT LA FINAL DE EMISIUNE DOI INDIVIZI CARE AU FOST PREZENTATI CA VIITORII PADURARI ANGAZATI DE DINSUL SA AIBA GRIJA DE PLANTATIE.AR FI TREBUIT SA STIE SAU DINSUL A FOST PROST INFORMAT CA ACEI OAMENI SUNT CIOBANI NU PADURARI SI CHIAR UNUL DINTRE EI SE PLIMBA ANUL TRECUT CU OILE PE PLANTATIA DOMNULUI TATULICI.