Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv, Amalia Enache a fost acasa la Shakespeare

ro

12 Oct, 2010 23:26 2013 Marime text
londra4.jpgAmalia Enache, prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv, si-a petrecut o parte din vacanta de toamna acasa la marele William Shakespeare. Pe langa cele cateva zile in care a fost "inghitita" de fascinanta Londra, Amalia s-a lasat purtata in trecut si de povestile si istoria orasului Stantford upon Avon in care s-a nascut Shakespeare. "Acolo totul se invarteste in jurul numelui lui: casa in care s-a nascut, ferma la care a crescut sotia lui, casa in care a locuit fiica lui dupa maritis, incat radeam mereu ca "sigur pe banca asta isi aducea Marele Will iubitele din adolescenta sa le cucereasca.", glumeste vedeta Pro Tv.

parc3.jpgPe langa parfumul marelui dramaturg care se simtea la fiecare pas, Amalia a regasit un orasel de provincie cu case vechi pe care l-a explorat pana-n cele mai retrase stradute: "Am vazut de fapt un adorabil orasel englezesc, cu cladiri de la 1500 si chiar mai batrane care sunt inca in picioare, desi barnele de lemn sunt curbate si deformate de greutatea pe care o duc de sute de ani precum imaginile din oglinzile acelea speciale care stramba totul. Acolo, ca si la Londra am luat la pas strazile si cand oboseala ma dobora, ajutata de o vreme fabuloasa pentru partea aceea a lumii ma intindeam pe iarba, la picnic, intr-unul dintre parcurile imense si verzi, inconjurata de rate, gaste, lebede, pelicani sau veverite care sunt atat de obisnuite cu oamenii, incat se comporta ca niste pisicute sau catei crescuti pe langa casa.".

Dupa istorie si calm, Amalia a trecut parca in alta lume, la Londra care nu inceteaza sa o uimeasca pe vedeta Pro Tv care nu este la prima vizita in capitala Angliei. " Pentru mine este locul cu cea mai pestrita lume din cate am vazut, orasul in care parca nimeni nu e suficient de ciudat sau mai bine spus de «cool», asa ca doi pasi mai incolo, apare altcineva care vrea sa-l intreaca.", povesteste Amalia care cat a stat in Londra a simtit ca pana si orasul pare ca se grabeste undeva asemeni locuitorilor lui. "E un oras care are un ritm al lui, asemanator cu pasul grabit al unui om mereu in intarziere. Oamenii se imbulzesc pe strazi, la metrou, in magazine, in miile de puburi, traiesc parca cu disperare fiecare secunda, fie ca se duc la munca sau ca ies sa se distreze noaptea. Si te baga in malaxorul lor din clipa in care ai facut primul pas pe strada. E un oras care te poate devora, ca un balaur care pare ca vrea sa te manance, dar e categoric un balaur cu solzii de aur.", il descrie prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv.

In cele cateva zile in care a trait si s-a bucurat de Londra, Amalia a simtit ca a avut suficient timp de explorat orasul cu tot farmecul lui care se regaseste mult si in detalii: "Ca de fiecare data, mi-a placut enorm Londra, mi-a placut Borrow Market, o piata deschisa doar duminica sub un pod si in care oamenii vand de la legume si peste proaspat pana la ciori impuscate, Porobello Road cu vechiturile lui, un deal de pe care se vede intreg orasul, St James Park si Green Park, cu linistea, veveritele si ratustele lor, Soho, muzee, stradute fascinante, ce nici nu apar in ghidurile turistice, shopping atat cat sa fie relaxant si retete de mancare imprumutate din diverse colturi ale lumii.", isi aminteste Amalia care a avut in aceasta vacanta si bucuria de a intalni oameni pe care ii pretuieste: "Am intalnit si cativa prieteni dragi care locuiesc acolo, am vizitat-o si pe printesa Marina Sturdza, pe designerul roman Carmen Secareanu care expunea la Londra ultimele creatii la On/Off(era London Fashion Week), un fost coleg din Pro, asa ca vacanta a avut tot ce-mi doream: stare, inedit si dinamica.", inchide Amalia jurnalul fericit al vacantei de toamna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii