Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„EcoTeam" din Constanta in Tabara din Tara lui Andrei

ro

04 Aug, 2011 16:30 3093 Marime text
echipa_eco_team_constanta_in_tabara_din_tara_lui_andrei_.jpgIn perioada 24 iulie - 27 august, in statiunea montana Cheia (Prahova), 400 de copii curajosi pleaca in aventura pentru salvarea celor 4 spirite ale universului: Apa, Aer, Foc, Pamant. Ei sunt castigatorii concursului national "Scoala lui Andrei" si generatia responsabila de maine!

In tabara din Tara lui Andrei participantii invata si se joaca demonstrand aptitudini de lideri creativi si constiinciosi. Este mai mult decat o intalnire intre castigatori si voluntarii veniti special pentru a-i intalni pe copiii care vor sa schimbe lumea. Este un spatiu in care elevi, profesori si traineri specializati trec prin experiente unice.

Anul acesta, a patra editie a taberei din Tara lui Andrei de la Cheia a inceput pe 24 iulie.

Județul Constanta a fost reprezentat în Tabara din Tara lui Andrei de Eco Team, o echipa de 22 de voluntari cu idei de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga" din Constanta.

In perioada 24 - 30 iulie, impreuna cu alti mici cetateni din Valcea, Neamt si Bucuresti membrii Eco Team au plecat in aventura descoperirii celor 4 spirite ale universului (Aer, Foc, Apa, Pamant). Dar ca orice exploratori „seriosi" nu au plecat la drum fara lectiile facute.

Primul lucru pe care l-au invatat a fost sa acorde primul ajutor. Copiii au luat cursul in serios si ne-au demonstrat ca la orice varsta poti invata cum sa salvezi o viata. Profesori le-au fost specialistii de la singura Scoala de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu" din Romania.

Cine si-ar fi imaginat ca fizica sau chimia pot fi atat de atractive in ochii copiilor? O echipa de „savanti trasniti"- pe numele lor: Gaia Maia, Hiper Hiper Hidraulica, Renata Aerata si Roxy Foxy - a demonstrat ca se poate. Copiii au aflat ce este gheata carbonica si cum se poate recrea ceata ca intr-un laborator meteo. Mai mult decat atat, prin experimentele stiintifice aplicate pe intelesul tututor, au construit un vulcan in miniatura si au inteles cum se consuma panza freatica atunci cand o utilizam in exces.

In tabara din Tara lui Andrei se dezvolta si spiritul de aventura si gustul pentru drumetii. De la adrenalina tirolianei, la iscutinta de a trece un parau cu ajutorul podului indian, trasul cu arcul si tehnici de supravietuire in natura, toate acestea transforma experienta taberei intr-o cursa la finalul careia toata lumea castiga.

Si cum orice castigator merita sa aiba parte de momente in care se afla in centrul atentiei, copiii au participat la un concurs special: «Andreii au talent»
Astfel am aflat ca anul acesta micii cetateni nu sunt doar foarte ingeniosi si responsabili, ci sunt foarte priceputi la muzica, dans sportiv, improvizatie, poezie, desen.

Echipa „Eco Team" a ajuns in Tabara din Tara lui Andrei dupa a fost desemnata cea mai constiincioasa echipa in cadrul concursului national de proiecte „Scoala lui Andrei". Proiectul cu care au participat in competitie este „Priveste natura prin ochii sufletului nostru" si isi propune amenajarea unui spatiu dedicat activitatilor sportive, recreative, socio-culturale de care sa beneficieze elevii Liceului „Lucian Balaga" si ai institutiilor de invatamant din imprejurimi.

„Tabara din Tara lui Andrei" este parte a platformei „TaraluiAndrei.ro", un program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii