Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direct din viata - jurnalul video al vietii tale pentru 22 de milioane de telespectatori

ro

10 Feb, 2011 23:27 1482 Marime text
Bucuresti, 10 februarie 2011 - Kanal D lanseaza din 22 februarie, de la orele 22.30, o emisiune „DIRECT DIN VIATA", o premiera in televiziune, un experiment inovator pentru piata de media romaneasca. Personajele principale ale acestui experiment sunt cinci femei obisnuite care timp de cateva luni se vor filma singure, cu ajutorul unei camere video portabile, realizand jurnalul video al vietii lor. Fara cameramani, fara scenarii sau indicatii regizorale, cele cinci protagoniste ale show-ului, inarmate cu o camera video, au curajul sa-si deschida sufletul in fata unei tari intregi.

"DIRECT DIN VIATA" prezinta un mozaic bogat si fascinant de cinci caractere care traiesc ca intr-o "cusca de sticla". In fiecare episod vom avea ocazia sa urmarim scene de viata adevarate, trairi de zi cu zi, conflicte si impacari, secrete nespuse si povestiri intime ale celor cinci personaje care au onestitatea si curajul de a-si impartasi viata cu telespectatorii. Fara filtre artificiale, fara mecansime de aparare sau orice fel de retusuri, telespectatorii vor putea privi, judeca si comenta viata celor cinci personaje. Rezultatul este socant si intim in acelasi timp, incitant si controversat intr-un mod greu de imaginat.

"DIRECT DIN VIATA" patrunde adanc in viata reala a unor oameni reali si prezinta portretul a ceea ce inseamna o femeie in Romania zilelor noastre. Este o calatorie incredibila in lumea reala si face o stranie legatura intre vietile participantilor intr-un mod cum nu s-a mai vazut pana acum. Prezinta o realitate cu care noi, privitorii, ne putem confunda de cele mai multe ori si, chiar daca personajele alaturi de care traim sunt diferite de cele din film, simtim ca trairile si actiunile noastre pot deveni parte a showului ca si cum persoanjele s-ar molipsi de la noi. Cu camerele de luat vederi actionand pe post de catalizator, "DIRECT DIN VIATA" conduce eroii sai intr-o calatorie care le schimba vietile si totusi ii plaseaza in aceeasi lume de zi cu zi.

"DIRECT DIN VIATA" se bazeaza pe revolutia culturala a epocii digitale care implica auto expunerea si auto publicarea on-line. Experimentul incorporeaza limbajul internetului, continutul generat de utilizator si auto-filmarea cu productia tv de inalta calitate si cunostintele de editare. Cele cinci participante vor primi 5 videocamere de filmat si kiturile de filmare aferente. Protagonistele nu se cunosc intre ele, provin din medii diferite , au varste diferite, situatii materiale si stari sociale distinct. Prin intermediul camerelor de luat vederi cinci povesti se desfasoara in paralel, si fiecare persoana implicata in viata participantilor se conecteaza la realitatea directa a celorlalti participanti . Rezultatul il reprezinta un jurnal tip "DIRECT DIN VIATA" cu experiente , trasnformari si calatorii de auto-descoperire.

Exista cinci povesti care se dezvolta si evolueaza pe parcursul sezonului de la un episod la altul. Fiecare episod are o tema centrala si prezinta punctele de vedere ale participantilor. Temele sunt relevante atat pentru caracterele din emisiune cat si pentru telespectatori: dragoste, bani, parinti, relatii, alimente, prieteni, vacante, copii, munca etc.

Din 22 februarie, la Kanal D, urmareste destinul a cinci femei diferite care au indraznit sa-si expuna viata, trairile, gandurile si mai ales secretele in fata a 22 de milioane de telespectatori. Traieste alaturi de ele, bucura-te alaturi de ele, intristeaza-te alaturi de ele, indragosteste-te de pofta lor de viata sau judeca-le actiunile, dar in final, apreciaza-le curajul nebun de a-si marturisi in fata unei camere tot ceea ce tu te-ai teme sa le spui chiar si prietenilor apropiati. Numai la "DIRECT DIN VIATA" din 22 februarie, in fiecare marti, de la 22.30, la Kanal D!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii