Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai recent film al lui Radu Jude, în deschiderea Festivalului Timishort

ro

23 Apr, 2012 16:22 1206 Marime text

Cel mai nou film al lui Radu Jude va da startul celor patru zile de film scurt, tânăr și inovator din cadrul Timishort 2012. Premiat la Festivalul Internațional de Film „București", filmul Toată lumea din familia noastră va fi proiectat în premieră pentru timișoreni în 3 mai, de la orele 19.00, la Cinema Timiș. Intrarea este gratuită.

"Este al doilea an consecutiv în care Timishort prezintă în deschidere un film realizat de Radu Jude, şi de aceea ne bucurăm că acesta va face parte și din juriul Competiției Internaționale. În plus, vom proiecta o retrospectivă a scurtmetrajelor sale în cadrul secţiunii Focus", spune Andreea Dincă, director al festivalului. Scurtmetrajele care vor face parte din această retrospectivă sunt: Lampa cu căciulă (2006), Dimineaţa (2007) şi Alexandra (2008).

Toată lumea din familia noastră spune cu umor o poveste de familie dramatică. Un tată divorțat încearcă să petreacă o mult așteptată vacanță cu fiica aflată în custodia mamei, însă un incident îl împiedică să facă acest lucru. Situația generează un adevărat vârtej emoțional, în care devin antrenați toți membrii familiei, și care culminează cu violență, luând o turnură complet neașteptată.

Cel mai important festival de film din România specializat exclusiv pe scurtmetraj, Timishort proiectează și premiază cele mai bune filme realizate de regizori tineri din întreaga lume. Ajuns la a 4-a ediție, festivalul se va desfășura în trei locații din Timișoara: Cinema Timiș, Aula BCUT și Club Setup.

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Timișoara și Consiliului Local Timișoara.

Parteneri: Open Art City, Ambasada Israelului la București, Centrul Ceh, Cuib d'Arte, Club Setup, Van Graph, Club D'arc.

Sponsori: Rohost, MusicService, RCS&RDS.

Parteneri media: 24 FUN, Art Act Magazine, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, Filmreporter.ro, InOras.ro, Liternet, MareleEcran.net, Metropotam.ro, MyMagicStar.com, Port.ro, Radio România Cultural, TVR Timișoara.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii