Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala neincapatoare la spectacolul de balet "Frumoasa din padurea adormita"

ro

23 Mar, 2009 22:25 1294 Marime text

   Sambata seara, sala Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" a fost neincapatoare pentru publicul care a asteptat revenirea spectacolului de balet "Frumoasa din padurea adormita" de P.I.Ceaikovski. Spectacolul in coregrafia lui Calin Hantiu dupa Marius Petipa, nu s-a mai dat pe scena teatrului din Constanta de mai bine de un an, timp in care trupa a intinerit, datorita eforturilor directorului de companie, Elisabeth Lux Pandichi. Ca urmare, distributia a cuprins numerosi tineri debutanti in roluri demi-solistice dar si ansamblu, dintre care amintim: Oana Dinca ( Zana Canar), Consuela Ciont, Angelica Ceara, Delia Luca, Rie Aoyagi ( Prietene), Dan Dumbrava, Marian Basarabeanu (Cavaleri), Delia Luca (Scufita Rosie), dar si Suita Liliac compusa din opt fete, toate debutante.

   Spectacolul a fost deosebit de apreciat atat de copii cat si de adulti, printre cele mai aplaudate roluri fiind desigur Zana Liliac (Eliza Maxim) - Zana cea buna care indulceste blestemul abatut asupra Aurorei, pas de deux "Pasarea albastra" (Aliss Tarcea si Adrian Mihaiu), Motanul si Pisica (Oana Dinca si Gelu Rapa),dar si personajul negativ care si-a gasit fani printre cei mici, Zana Carabosse (Amalia Mindrutiu - debut).

   Dupa cum ne si asteptam, Irina Ganea Mihaiu in rolul Printesei Aurora, delicata si plina de eleganta , a reusit sa il farmece pe Printul Desiree interpretat de Ovidiu Matei Iancu, prim-solist al Operei Nationale Bucuresti, si impreuna ne-au introdus in mirajul unei povesti de dragoste cu final fericit, dansand intr-un pas de deux compus din elemente tehnice desavarsite presarate cu pulbere fina de rafinament si tandrete.

  Ansamblul de balet trebuie mentionat deasemenea, caci fara intreaga Suita de Curte, fara vals si nereide, zanele padurii, povestea noastra nu ar fi prins contur, nici viata.

   Speram ca publicul a fost multumit si incantat de prestatia balerinilor, si ca vor mai veni si la alte spectacole de balet intr-un numar la fel de mare, sustinand in continuare cultura, arta si frumosul, nelasandu-le sa dispara din vietile oamenilor.

Cu stima,

MARIA OHOTA
secretar artistic - compania de balet
_______________________________________________________

TEATRUL NATIONAL DE OPERA SI BALET "OLEG DANOVSKI"
Tel: 0040 241 480300
Fax: 0040 241 615080

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii