Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa de prezentare a Proiectului SCENART

ro

01 Nov, 2010 17:54 1349 Marime text
Vineri, 5 noiembrie 2010, ora 16.00
Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"


Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" are placerea de a va invita la o conferinta de prezentare a Proiectului SCENART - Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania, care va avea loc vineri, 5 noiembrie, ora 16.00, in Foaierul Teatrului, in cadrul celei de-a treia editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!" (4 - 14 noiembrie 2010, Bucuresti).

In cadrul conferintei, desfasurata in prezenta cursantilor si a formatorilor romani, se va discuta despre rezultatele activitatii din cadrul primei sesiuni de cursuri de formare, din intervalul iunie - septembrie a.c., discutiile fiind insotite de un film de prezentare, care include interviuri realizate cu formatorii italieni, romani si cursantii primei sesiuni de formare.

Echipa SCENART va prezenta, de asemenea, desfasurarea cursurilor din urmatoarea sesiune de pregatire profesionala (secretariat artistic, protectia muncii, video design si organizare spectacole), furnizand informatii inedite cu privire la importanta acestui demers, atat din punct de vedere organizatoric, cat si din cel al beneficiilor constituirii unui centru de formare pentru meserii din artele spectacolului, in premiera in Romania.

La conferinta vor participa din partea Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si a partenerului transnational, Accademia Teatro alla Scala: Razvan Ioan Dinca (manager de proiect), Umberto Bellodi (reprezentant pe tara), Laura Sterian (asistent de proiect) si George Calin (asistent coordinator training).

SCENART - Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania este un proiect initiat in octombrie 2009 de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian", in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano. Proiectul urmareste pregatirea si perfectionarea persoanelor care lucreaza in domeniul artelor spectacolului din Romania si vine sa acopere o lipsa importanta de pe piata muncii din Romania, meseriile specifice artelor spectacolului fiind foarte putin sau deloc reprezentate in acest domeniu.

Proiectul a intrat in aprilie 2010 in a doua sa etapa, in cadrul careia s-au desfasurat o serie de module de formare pentru angajatii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian", pentru meseriile tehnice, ca maestru de lumini, maestru de sunet, masinist, recuziter, cabinier, costumier, machior si altele. Toate cursurile au fost sustinute de formatori din cadrul Accademiei Teatro alla Scala, institutie asociata Teatrului La Scala din Milano, care functioneaza ca o universitate pentru artele spectacolului cu drepturi depline, pregatind anual peste 400 de profesionisti.

Proiectul urmareste sa se constituie intr-o academie independenta, intr-un centru de pregatire pentru meseriile specifice domeniului artistic si sa contribuie in acest fel la profesionalizarea acestui domeniu in Romania.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii