Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Statul Major al Fortelor Navale Romane Ziua Armatei României sărbătorită de marinarii militari

ro

23 Oct, 2015 14:12 2029 Marime text
Ziua Armatei României va fi sărbătorită prin ceremoniale militare şi religioase în toate garnizoanele de marină duminică, 25 octombrie. Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la monumentele Eroilor din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Babadag, în memoria ostaşilor căzuţi pentru independenţa şi suveranitatea ţării, după următorul program:
În garnizoana Constanţa:
- ora 10.45 –depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial, Cimitirul Central Constanţa;
- ora 12.45 – participarea militarilor Forţelor Navale la ceremonialul militar şi la prezentarea de tehnică militară şi armament, în Piaţa Ovidiu;
 
În garnizoana Mangalia, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul Monumental din Piaţa Republicii;

În garnizoana Tulcea, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul Eroilor;

În garnizoana Babadag, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori şi Paradă militară la Monumentul Eroilor 1916-1918.
 
La festivităţi au fost invitate oficialităţi ale administraţiilor locale, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere.
                                                                             *****
ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI este sărbătorită în fiecare an, de către militarii români, aducând prinosul recunoştinţei lor, celor care au eliberat ultima palmă de pământ românesc. La 25 octombrie 1944, ostaşii români au eliberat oraşul Carei, fiind aşezată borna de hotar pe ultima brazdă din teritoriul României.
ARMATA ROMÂNĂ a fost, este şi va fi apărătorul poporului şi a patriei, nădejdea naţiunii la ceasuri de grea cumpănă ale istoriei. Aşa a fost în Războiul de Independenţă, în perioada războiului de întregire a neamului, în cele două războaie mondiale, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, aşa cum va fi întotdeauna.




 




           
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii