Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen scadent pentru plata taxei de linişte pentru Constanţa

ro

06 Sep, 2012 15:24 1452 Marime text

Ref:                   Termen scadent pentru plata taxei de linişte pentru Constanţa

Serviciul Public de Impozite şi Taxe aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi juridice din Constanţa că termenul scadent pentru plata taxei privind creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, aferentă semestrului al–II-lea, se împlineşte la data de 30 septembrie 2012.

Având în vedere faptul că, ultima zi de plată se sfârşeşte într-o zi nelucrătoare când serviciul este suspendat, termenul scadent se prelungeşte până la sfârşitul primei zile de lucru următoare. În consecinţă, termenul scadent aferent semestrului al–II-lea va fi prelungit până la data de 1 octombrie a.c..

Taxa constituie obligaţia contribuabililor persoane juridice şi fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice pe raza municipiului Constanţa, cu excepţia celor care au în administrare complexuri hoteliere. Aceştia datorează taxa doar pentru suprafeţele destinate activităţilor de alimentaţie publică şi spaţiilor comerciale.

Pentru neplata la termen a taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice se plătesc majorări de întârziere conform actelor normative în vigoare. Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Plata taxei se poate efectua la ghişeele instituţiei, la oficiile poştale din localitate, la ghişeele băncii Garanti sau pe Internet prin intermediul cardului bancar accesând site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea „Plata electronică” .

Director Executiv
Virginia Uzun

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii