Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internationala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii, sub semnul Anului Voluntariatului

ro

06 May, 2011 19:24 3005 Marime text

Voluntariatul este un principiu fundamental al Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Voluntarii reprezintă coloana vertebrală a tuturor activităţilor de Cruce Roşie, ajutând Societatea Naţională de Cruce Rosie din Romania să deruleze programe de succes şi asistând zeci de mii de persoane vulnerabile aflate în dificultate.

În toată lumea, sunt aproximativ 100 milioane de voluntari şi membri de Cruce Roşie, care acţionează în 186 de ţări. Din numărul total al acestora, mai mult de 13,5 milioane sunt voluntari activi în programele de intervenţie pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

'Anul acesta reprezinta nu doar a 10-a aniversare a Anului International al Voluntariatului, dar si Anul European al Voluntariatului. Pentru Crucea Rosie si Semiluna Rosie, acest fapt reprezinta o oportunitate pentru a promova si recunoaste rolul pe care l-au avut voluntarii in miscarea noastra de a deveni cea mai mare retea umanitara din lume. Astazi, una din 2.000 de persoane este voluntar al acestei miscari, ceea ce inseamna ca aproape fiecare comunitate de pe glob este asistata de un voluntar al Crucii Rosii sau al Semilunii Rosii. Este o realitate de care toti ar trebui sa fim mandri'', au aratat, in mesajul transmis cu ocazia Zilei Internationale a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii, Tadateru Konoé - presedintele Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si Jakob Kellenberger, presedinte al Comitetului International al Crucii Rosii.

In mesaj se subliniaza ca de multe ori, voluntarii sunt ei insisi victime ale acelorasi crize pentru care actioneaza. Curajul si simtul lor de solidaritate ii face sa lase deoparte propria suferinta si sa actioneze in spiritul salvarii celorlalti, ceea ce reprezinta un lucru cu adevarat remarcabil.

În România, peste 10.000 de voluntari daruiesc din timpul lor pentru a veni in sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor.

Succesul Echipei Crucii Rosii filiala Constanta nu ar fi posibil fara implicarea extraordinara a voluntarilor carora le multumim pentru eforturile deosebite facute in scopul ajutorarii.

Va invitam in data de 8.05.2011 ora 11 in sala de conferinte a hypermarket-ului Carrefour pentru a celebra aceasta zi in care voluntarii impreuna cu partenerii nostrii Centrul medical Provita 2000 vor masura tensiunea, controlul greutatii si glicemia celor aflati in incinta.

Director

Psiholog Carmen Lungu

Crucea Rosie filiala Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii