Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CURSURI DE PRIM AJUTOR 21.11.2008

ro

21 Nov, 2008 22:08 1560 Marime text

Societatea Nationala de Cruce Rosie filiala Constanta, organizeaza cursul de prim ajutor oferit tinerilor elevi si studenti. Aceasta activitate se v-a desfasura timp de o luna de zile la Universitatea Andrei Saguna din Bdul Alexandru Lapusneanu. Deschiderea festiva a cursului are loc in data de 22.11.2008 incepand cu orele 10.

Crucea Rosie Romana organizeaza cursuri de prim ajutor premedical in conformitate cu prevederile Legii 139/1995 a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Legii nr. 524/2004 pentru modificarea si completarea Legii SNCRR care stipuleaza ca, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.  Cursurile sunt predate de medici, atestati ca formatori de prim ajutor premedical, iar SNCRR pune la dispozitie manuale si alte materiale didactice.

Cursul de prim ajutor se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste certificat de absolvire si legitimatie care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul ajutor premedical.

Dupa absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectiva stie sa acorde prim ajutor in caz de:

- pierderea cunostintei;

- stop cardio-respirator;

- hemoragii;

- luxatii, entorse;

- arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie), innec.

Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 130 in acordarea primului ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie. Primul curs "de bandaje" a fost organizat in 1877, in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Rosie.

Orice cetatean are datoria morala de a cunoaste masurile elementare de ingrijire si folosire corecta a unor mijloace minimale, existente in trusa de prim ajutor!

Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Daca te-ai aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stii cat de important este un curs de prim ajutor.

                                                

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii