Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucea Rosie Romana sustine campania Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO), prin actiuni publice la nivel national

ro

21 May, 2010 18:26 2055 Marime text

COMUNICAT DE PRESA
Crucea Roşie Română susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO), prin acţiuni publice la nivel naţional

             Constanta, 22 mai 2010 - Societatea Naţională de Cruce Roşie din România filiala Constanţa se alătură comunităţii internaţionale şi susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO), prin organizarea unei acţiuni publice în magazinul Carrefour incepand cu ora 10.
             Voluntarii Crucii Roşii Române fil.Constanta  si Asociatia medicilor de familie Tomis Constanta vor acorda asistenţă şi  consultanţii gratuite.       
               Se va măsura glicemia, tensiunea, greutatea şi se va calcula indicele de masă corporală (IMC) pentru persoanele interesate.  De asemenea, informaţii cu privire la campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) precum şi la problematica obezităţii în România vor fi puse la dispoziţie prin intermediul voluntarilor de Cruce Roşie.
             “Educatia pentru sanatate este una din activitaţile desfasurate constant de Crucea Rosie Română, de-a lungul celor aproape 134 de ani de activitate. Marcarea Zilei Europene Impotriva Obezităţii este o acţiune prin care dorim să atragem atenţia populaţiei asupra acestei ameninţări la adresa sănătăţii. Credem că informarea este primul pas pentru a adopta un stil de viaţă sănătos”, a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, doamna Mihaela Geoană .
              Obiectivul ZEIO este de a veni în sprijinul cetăţenilor europeni supraponderali şi obezi, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a-şi controla greutatea şi a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii. Pe lângă instituirea în fiecare an în luna mai a Zilei Europene Împotriva Obezităţii, iniţiatorii şi-au propus să facă cunoscute implicaţiile problematicii obezităţii şi să stimuleze partenerii sociali să iniţieze activităţi şi programe specifice, în toate statele membre UE.

Va asteptam,
Director
Psiholog Carmen Lungu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii