Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) implementează proiectul „SOLIDARITATE PRIN DIALOG SOCIAL"

ro

01 Dec, 2010 12:36 2914 Marime text
Bucureşti, 30 noiembrie 2010: Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a lansat, astăzi, în mod oficial, proiectul cu titlul „SOLIDARITATE PRIN DIALOG SOCIAL", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!", in cadrul axei prioritare 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor", Domeniul major de intervenţie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile".

Proiectul vizează promovarea dialogul social în vederea sprijinirii coeziunii sociale, stimularea rolului dialogului social şi al parteneriatelor la nivel local şi regional.

Proiectul denumit „SOLIDARITATE PRIN DIALOG SOCIAL", este implementat în proporţie de 97,93% prin asistenţa financiară nerambursabilă în cadrul POSDRU 2007-2013.

„Liderii de sindicat,responsabili de rolul pe care îl au în reforma Administraţiei Publice şi în ntărirea funcţionarului public ca veriga a impunerii autorităţii de stat şi a bunei funcţionări a unui stat de drept, sunt obligaţi să se specializeze şi să se perfecţioneze în activitatea de reprezentare sindicală pentru a deveni un partener social eficient, conectat la legislaţia muncii şi la interesul naţional. Astfel, sindicatele, în general, iar cele din administraţia publică, în special, devin vectori de imagine a domeniilor pe care le reprezintă ,îmbunătăţind prin activitatea lor şi prin profesionalismul liderilor de sindicat, dialogul social ca element definitoriu al unui stat de drept.", a declarat Dl. Sebastian OPRESCU, Preşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

,,Proiectul iniţiat de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici urmăreşte identificarea nevoilor de formare şi informare ale membrilor de sindicat prin cercetarea "dialog social-reusita sau esec", organizarea a 5 conferinţe regionale pentru stimularea dialogului social şi al parteneriatelor la nivel local şi regional, organizarea de programe de formare în domeniul sindical, informarea membrilor de sindicat privind piaţa muncii, incluziunea socială şi egalitatea de şanse.

Proiectul vizează creşterea gradului de profesionalism al membrilor de sindicat în activitatea sindicală, creşterea capacităţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici de a contribui la îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii sindicale, de a promova şi susţine dezvoltarea parteneriatelor, incluziunea socială şi egalitatea de şanse. ‘'-a declarat dna Ingrid Serenela MOLDOVEANU, manager de proiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii