Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contradictia dintre mesajul politic si decizia politica - 29.03.2009

ro

29 Mar, 2009 19:31 1260 Marime text


Comunicat de presa
Contradictia dintre mesajul politic si decizia politica
29.03.2009

Salutam mesajul Presedintelui Romaniei, domnul Traian BASESCU, lansat astazi, 29 martie 2009, cu ocazia participarii la Congresul Federatiei Publisind, fiind primul oficial care intareste importanta si rolul functionarilor publici in societate, subliniind faptul ca, acestia, slujesc interesul cetateanului.
Mesajul este cu atat mai necesar cu cat corpul functionarilor publici, batjocorit si umilit in campaniile electorale ale politicienilor, pusi la “coltul infamiei” de reprezentantnii guvernului ca raspunzatori ai deficitului bugetar, are nevoie mai mult decat oricand de sprijinul cetatenilor in combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru, in apararea consumatorului sau a sanatatii publice si in impunerea autoritatii de stat in diferitele domenii.
Din pacate, mesajul Presedintelui nu se suprapune deciziilor politice.
Initiativa legislativa a celor doua partide politice aflate la guvernare, conform careia, sefii institutiilor publice vor fi schimbati pe criterii politice, arata contradictia dintre mesajul poticic si decizia politica.
Astfel functionarul public va deveni instrument politic si nu va putea activa in interesul cetateanului.
Sindicatul National al Functionarilor Publici solicita Presedintelui Romaniei, domnului Traian BASESCU sa nu promulge legea aprobata de Parlamentul Romaniei in acest sens.

Presedinte
Sebastian OPRESCU
0755.030.930
sebastian.oprescu@snfp.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii