Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalǎ, domnul Sorin Blejnar protejeazǎ firmele evazioniste"

ro

14 Oct, 2010 23:31 1790 Marime text
Angajaţi ai Serviciului de Inspecţie Fiscalǎ şi Control Ulterior din cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale au efectuat un control la S.C. Petrom S.A.

în urma controlului au constatat faptul cǎ S.C. Petrom S.A. nu a plǎtit T.V.A. şi accize la bugetul de stat în sumǎ de peste 5 milioane euro, drept pentru care s-au întocmit procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 52 şi 53/20.03.2009.

În aceeaşi zi, lucrǎtorii vamali au fost chemaţi la sediul ANAF, unde domnul Sorin Blejnar i-a întrebat cine i-a trimis şi de ce au încheiat acte de control cu constatarea prejudiciului. De faţǎ cu lucrǎtorii vamali, preşedintele ANAF le-a solicitat şefilor din cadrul Autoritǎţii Naţionale a Vǎmilor sǎ-i sancţioneze disciplinar. Acest lucru s-a şi fǎcut, sancţiunea fiind destituirea din funcţia publicǎ a lucrǎtorilor vamali.

Ulterior, instanţa a respins contestaţiile formulate de cǎtre S.C. Petrom S.A. prin sentinţa civilǎ nr. 3475/2010 şi i-a reîncadrat în serviciu.

Precizǎm faptul cǎ nu este singurul caz în care, în loc sǎ fie recompensaţi, cei ce aduc bani la bugetul de stat, sunt sancţionaţi sau schimbaţi din funcţie.

„Pro Lex" considerǎ cǎ soluţiile de ieşire din crizǎ nu sunt reducerea salariilor şi neacordarea stimulentelor, ci acte normative şi acţiuni îndreptate împotriva evaziunii fiscale.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii